ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Ρόδου συμμετέχει στις έρευνες για τον 39χρονο Ρώσο τουρίστα

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στις έρευνες για τον 39χρονο Ρώσο τουρίστα που αγνοείται από την Κυριακη  συμμετέχει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Ρόδου. Από την πρώτη στιγμή συμμετέχει στις έρευνες σε συνεργασία με το λιμενικό και για όσο χρόνο χρειαστεί. Καθημερινά παίρνουν μέρος στις έρευνες ομάδες 5 ατόμων με βάρδιες από το πρώτο φως της ημέρας μέχρι αργά το βράδυ.

13874773_10205128941021580_722339025_n

Το Παράρτημα Νοτίου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου της ΕΟΔ που εδρεύει στην Ρόδο, ιδρύθηκε το 2006 και αποτελεί ένα από τα 33 παραρτήματα της σε όλη την Ελλάδα, με μητρικό σωματείο αυτό της Θεσσαλονίκης (έτος ίδρυσης 1994). Ο αριθμός μητρώου της Πολιτικής Προστασίας του παραρτήματος είναι 29/2006.

Σκοπός του Παραρτήματος Νοτίου Συγκροτήματος Δωδ/σου της ΕΟΔ, είναι η δημιουργία βάσεως ετοιμότητας στην Ρόδο για την παροχή βοήθειας στο κοινωνικό σύνολο, σε καταστάσεις έκτακτης και εθνικής ανάγκης, για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών ή σοβαρών περιβαλλοντικών κινδύνων όπως σεισμών, αποκλεισμών, ανθρωπογενών καταστροφών (πυρκαγιών, μαζικών ατυχημάτων κ.τ.λ), ερευνών αγνοουμένων (ορεινές ή θαλάσσιες ζώνες), ανθρωπογενών κρίσεων (πολεμικών συγκρούσεων και αποτελέσματα αυτών) και η δραστηριοποίηση της στις φάσεις της πρόληψης, της άμεσης επέμβασης, της αποκατάστασης και της ανοικοδόμησης.

Προσφορά παροχής βοήθειας σε έμψυχο δυναμικό και τεχνικό υλικό μπορεί να διατεθεί από το Παράρτημα της ΕΟΔ από οποιονδήποτε ζητηθεί στα πλαίσια της διάσωσης. Επίσης σκοπός του σωματείου αποτελεί η ενίσχυση της κοινωνικής ευαισθησίας και του πνεύματος εθελοντικής προσφοράς, μέσα από τη συμμετοχή της σε δραστηριότητες για την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού, τη συνεργασία με κρατικούς φορείς και τη διοργάνωση σεμιναρίων για την ενημέρωση των συμπολιτών και κυρίως των νέων ανθρώπων σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών.

Με στόχο εξάλλου την καλύτερη και αποτελεσματικότερη επιμόρφωση των μελών της, η ΕΟΔ προτίθεται να πραγματοποιεί εκπαιδευτικούς κύκλους, εκπαιδευτικά σεμινάρια και ασκήσεις, διαφόρων επιπέδων και ειδικοτήτων στα οποία εκτός από τα μέλη της θα μπορούν να συμμετάσχουν και άτομα από άλλους φορείς, υπηρεσίες ή οργανώσεις, με διάθεση όμως για ανάπτυξη γνώσεων, ικανοτήτων και εμπειριών.

 Μετά τις εκλογές του 2015 το Διοικητικό μας συμβούλιο είναι το εξής:

Πρόεδρος:  Μπαλασκάς Μιχαήλ (6977806590)

Αντιπρόεδρος: Διακομανώλης Κοσμάς

Γραμματέας: Σοροπίδης Παναγιώτης

Ταμίας: Παπανικολάου Νίκος

Ειδικός Γραμμ.: Ιατρίδης Αλέξανδρος

Μέλος: Πουλόπουλος Νίκος

Μέλος: Καστρουνής Φώτης

 

Επικοινωνία:

http://eod-rodos.gr

e-mail: [email protected]

 

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.