ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Η Ελλάδα κάτω και από Αλβανία, Ιράν, Τυνησία στην βαθμολογία της FIFA

Η έρευνα “ESPN” αποκάλυψε τους πιθανούς αντιπάλους της Ελλάδας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, ωστόσο η κατάσταση είναι ακόμα πιο τραγική, αφού η χώρα μας αναμένεται να κατρακυλήσει, στην καλύτερη περίπτωση, 15 θέσεις, κατά την ανακοίνωση του επόμενου FIFA ranking.

Η κατάταξη του Ιουνίου βρήκε την Εθνική ομάδα να χάνει μία θέση και να υποχωρεί στην 25η θέση. Η ήττα από τα Νησιά Φαρόε και η απώλεια της βαρύτητας των βαθμών ενός καλού Ιουνίου του 2014 θα οδηγήσει τη χώρα μας σε καταβαράθρωση, έστω κι αν επικρατήσει της Πολωνίας στο φιλικό της Τρίτης.

Η βαθμολογία της Ελλάδας τούτη τη στιγμή είναι 899 πόντοι, ενώ στις 9 Ιουλίου, όταν θα ανακοινωθεί το επόμενο ranking, θα είναι 640 σε περίπτωση ήττας στο Γκντανσκ, 661 σε περίπτωση ισοπαλίας ή 702 σε περίπτωση νίκης.

Ακόμα και η υψηλότερη βαθμολογία, αυτή των 702 πόντων, θα φέρει τη χώρα μας κάτω 16 ομάδες τον επόμενο μήνα. Συγκεκριμένα, οι Ρωσία, ΗΠΑ, Σκοτία, Τυνησία, Δανία, Εκουαδόρ, Βοσνία, Πολωνία, Γκάνα, Ουκρανία, Ισλανδία, Σουηδία, Ιράν, Ουγγαρία, Βόρεια Ιρλανδία και Αλβανία θα προσπεράσουν τη χώρα μας, είτε έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις μέχρι την επόμενη ανακοίνωση είτε όχι.

Το μοναδικό… θετικό νέο για τη χώρα μας είναι η (14η αυτήν τη στιγμή) Κόστα Ρίκα, η οποία έχει δύο αγώνες μπροστά της και εάν δεν νικήσει σε κανέναν και η Ελλάδα επικρατήσει της Πολωνίας, τότε θα βρεθεί από κάτω.

Σε αυτό το σενάριο, το καλύτερο δυνατό, η Ελλάδα θα πλασαριστεί στην 40ή θέση, την πιο χαμηλή από το 2003, όταν βρέθηκε μέχρι και τη 48η θέση.

Υπάρχουν, όμως, και άλλα σενάρια, στα οποία η Ελλάδα πέφτει ακόμα περισσότερο. Το χειρότερο εξ αυτών προϋποθέτει η χώρα μας να μη νικήσει την Πολωνία στο φιλικό παιχνίδι και Κόστα Ρίκα, Εκουαδόρ, Σενεγάλη, Περού, Τζαμάικα, Παραγουάη και Βολιβία να φέρουν τα κατάλληλα θετικά αποτελέσματα στα παιχνίδια που απομένουν μέχρι την 5η Ιουλίου.

Σε αυτήν την περίπτωση, οι 7 προαναφερθείσες χώρες, καθώς και η Σερβία θα προσπεράσει τη χώρα μας, η οποία θα βρεθεί στην 48η θέση και πολύ κοντά εκτός top 50 για πρώτη φορά από το 2002.

contra.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.