ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Η εκπληκτική μεταμόρφωση μιας γυναίκας μετά από μεταμόσχευση προσώπου (φωτο)

Η γυναίκα υποβλήθηκε σε μια πολύπλοκη χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης το 2013 μετά την εμφάνιση μιας σπάνιας, γενετικής διαταραχής που ονομάζεται  νευροϊνωμάτωση, η οποία αλλοίωσε εντελώς το πρόσωπό της.

Μια Πολωνή, της οποίας το πρόσωπο είχε παραμορφωθεί από έναν τεράστιο όγκο, υποβλήθκε σε μια περίπλοκη μεταμόσχευση προσώπου το 2013. Έπασχε από νευροϊνωμάτωση, μια γενετική ασθένεια υπεύθυνη για την εμφάνιση όγκων, οι οποίοι είναι καλοήθεις και εξαιτίας του όγκου ήταν εντελώς ανίκανη να μασήσει, να μιλήσει ή να καταπιεί.  

Τρία χρόνια μετά την επέμβαση, η γυναίκα, που αναφέρεται μόνον με το μικρό της όνομα, Ιωάννα, παρουσίασε το νέο της πρόσωπο σε συνέντευξη τύπου, αναφέρει η εφημερίδα Daily Mail. Η Ιωάννα εμφανίστηκε ενώπιον των καμερών «απίστευτα καλά». Οι μόνες ορατές συνέπειες της επέμβασης είναι μερικά σημάδια στο μέτωπο και στο λαιμό της.  

Ο Άνταμ Μασιεζέφσκι, του Ινστιτούτου Ογκολογίας της Πολωνίας ο οποίος πραγματοποίησε την επέμβαση, δήλωσε ότι διήρκεσε 23 ώρες, όπως και η πρώτη μεταμόσχευση προσώπου που  πραγματοποιήθηκε στη Πολωνία σε κάποιον εργάτη ο οποίος παραμορφώθηκε μετά από εργατικό ατύχημα. Στην περίπτωση της Ιωάννας μεταμοσχεύθηκε με επιτυχία το 80% του δέρματος του προσώπου της, με αποτέλεσμα να αποκατασταθεί η ικανότητά της να μασά, να μιλά και να καταπίνει.

Η ασθένεια από την οποία πάσχει η Ιωάννα προς το παρόν δεν έχει θεραπεία. Πρόκειται για μια διαταραχή που επηρεάζει το νευρικό σύστημα, αλλά μπορεί επίσης να βλάψει τα οστά με αποτέλεσμα να μειωθεί η όραση και η ακοή. Παρά την τρομακτική εμφάνιση και το οίδημα που προκαλεί η ασθένεια, που ονομάζονται νευρωϊνομάτωση, δεν είναι ούτε μεταδοτική ούτε μορφή καρκίνου.

Όπως εξήγησε ο Δρ Anand, ειδικός στη γενετική, ο όγκος που αφαιρέθηκε από το πρόσωπο δεν πρόκειται να επανεμφανιστεί, επειδή το δέρμα του νέου προσώπου της Ιωάννας έχει διαφορετικά γονίδια.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.