ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Η έκκληση της Τζολί να μπει ένα τέλος στον πόλεμο στη Συρία

Η ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί επισκέφθηκε προσφυγικό καταυλισμό στην Ιορδανία και έκανε έκκληση να σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία. «Oι ηγέτες της διεθνούς κοινότητας πρέπει να επικεντρωθούν, κατά τις συνομιλίες τους αυτό τον μήνα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, στο να βρουν τον τρόπο με τον οποίο θα μπει ένα τέλος στον πόλεμο στη Συρία» είπε χαρακτηριστικά.

«Να θέσετε το θεμελιώδες ερώτημα του ποιες είναι οι ρίζες της σύρραξης στη Συρία και τι χρειάζεται προκειμένου να τερματιστεί» ο πόλεμος, είπε από τον προσφυγικό καταυλισμό Άζρακ, τον οποίο επισκέφθηκε με την ιδιότητα της πρέσβειρας καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Ο πόλεμος στη Συρία, που μαίνεται εδώ και 5 χρόνια, έχει στοιχίσει την ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και έχει προκαλέσει τον εκτοπισμό 11 εκατομμυρίων ανθρώπων, ήτοι το 50% του πληθυσμού στην χώρα πριν από τον πόλεμο.

«Εκτός των εκατομμυρίων που έχουν εγκλωβιστεί στη συριακή επικράτεια, οι ζωές των οποίωναπειλούνται σε καθημερινή βάση, 75.000 Σύροι έχουν εγκαταλειφθεί στα σύνορα, σε μια ουδέτερη ζώνη στη μεθόριο της Ιορδανίας. Μεταξύ αυτών παιδιά, έγκυες γυναίκες και σοβαρά άρρωστοι ασθενείς. Δεν έχουν παραλάβει τρόφιμα από τις αρχές Αυγούστου, δεν υπάρχει σχεδόν καμία πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας» τόνισε η Αντζελίνα Τζολί.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.