ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Η ΔΕ ΤΕΕ καλεί ΥΠΕΝ και ΕΚΧΑ να μην λάβουν καμία απόφαση για το διαγωνισμό ΚΤΙΜΑ_13 του Κτηματολογίου χωρίς διάλογο

 

Κάλεσμα προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος Πάνο Σκουρλέτη και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΧΑ ΑΕ να μην προχωρήσουν σήμερα σε οποιαδήποτε απόφαση για το διαγωνισμό ΚΤΙΜΑ_13 που αφορά περίπου το 70% της κτηματογράφησης της χώρας απευθύνει με χθεσινοβραδινή ανακοίνωσή της η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ. Η ΔΕ ΤΕΕ τονίζει στην ανακοίνωση ότι πληροφορήθηκε μόλις χθες το γεγονός ότι το ΔΣ της ΕΚΧΑ θα συνεδριάσει την Τετάρτη 10/9 με θέμα την ακύρωση του διαγωνισμού ΚΤΙΜΑ_13 του έργου του Κτηματολογίου που περιλαμβάνει περίπου το 70% της κτηματογράφησης της χώρας. Ωστόσο κάτι τέτοιο, σημειώνει η ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος δυναμιτίζει την έννοια του διαλόγου για το μεγαλύτερο από τα αναπτυξιακά έργα της Χώρας. Η ΔΕ ΤΕΕ καλεί τον αρμόδιο Υπουργό και τη Διοίκηση της ΕΚΧΑ ΑΕ να μην λάβουν καμία απόφαση πριν τη συνάντηση και συζήτηση με τη Διοίκηση του ΤΕΕ.

 

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό δεν είναι αποδεκτή η πρακτική του αιφνιδιασμού όλων των φορέων και της αγοράς με αποφάσεις χωρίς προειδοποίηση και χωρίς διάλογο. «Το Κτηματολόγιο είναι το μεγαλύτερο μεγάλο έργο της Χώρας και πρέπει να ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγράμματος. Αποτελεί το βασικό αναπτυξιακό εργαλείο της χώρας που μέχρι σήμερα απουσιάζει. Πριν οποιαδήποτε απόφαση, είτε εγκριτική είτε απορριπτική των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού για το μεγαλύτερο μέρος της κτηματογράφησης της χώρας, τόσο η ΕΚΧΑ όσο και το Υπουργείο οφείλουν να συζητήσουν με τους φορείς και να ξεκαθαρίσουν το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου», τονίζει ο Πρόεδρος του ΤΕΕ.

 

Αναλυτικά η χθεσινοβραδινή ανακοίνωση της ΔΕ ΤΕΕ για το θέμα έχει ως εξής:

 

ANAKOINΩΣΗ

της Διοικούσας Επιτροπής

του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

 

Ενημερωθήκαμε σήμερα 9/2/2016 ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΧΑ Α.Ε. θα συνεδριάσει την Τετάρτη 10/2/2016 με θέμα την ακύρωση του διαγωνισμού ΚΤΙΜΑ_13 που περιλαμβάνει περίπου το 70% της χώρας.

Η κίνηση αυτή δυναμιτίζει την έννοια του διαλόγου για το μεγαλύτερο από τα αναπτυξιακά έργα της Χώρας.

Καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό κ. Σκουρλέτη και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΧΑ Α.Ε.  να μη ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση πριν την πραγματοποίηση συνάντησης του Υπουργού με τη Διοίκηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Αθήνα 9/2/2016

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.