ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Η Βουλγαρία δηλώνει έτοιμη για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα!

Παρά το γεγονός πως διαθέτει τη φτωχότερη οικονομία της ΕΕ, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας σκέφτεται να στείλει βοήθεια για να «επιπλεύσει» η Ελλάδα

Η Βουλγαρία, η φτωχότερη χώρα της Ε.Ε., της οποίας ο μισθός είναι μισός σε σχέση με την Ελλάδα, είναι έτοιμη να παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει μείωση στην κοινωνικές δαπάνες, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας Boyko Borissov.

Με την Ελλάδα να προσπαθεί να συνθέσει μία ενδελεχή πρόταση οικονομικού πακέτου για να πείσει τους δανειστές να μην την πετάξουν από το ευρώ, σύμφωνα με το Bloomberg, οι Ευρωπαίοι ηγέτες μελετούν διάφορα σενάρια. Η ανθρωπιστική βοήθεια είναι ένα θέμα για όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε., σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών Sawsan Chebli.

Η Ελλάδα, η πιο χρεωμένη χώρα της ηπείρου ζει πρωτόγνωρες εποχές, σύμφωνα με το πρακτορείο, αφού ο κίνδυνος ενός Grexit είναι πιο κοντά από ποτέ, ενώ η κρίση στη χώρα σε τέτοιο ενδεχόμενο, θα επηρέαζε τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Ο Borissov ανέφερε πως είναι διατεθειμένος να βοηθήσει την Ελλάδα να “επιπλεύσει”.

Newmoney.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.