ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Η Άνα Ιβάνοβιτς αποσύρεται από τα κορτ

Την αποχώρησή της από την ενεργό δράση, μόλις στα 29 της χρόνια, ανακοίνωσε η τενίστρια Άνα Ιβάνοβιτς μέσω των social media.

Η τενίστρια από τη Σερβία ξεκαθαρίζει πως δεν θα «εξαφανιστεί» από τα κορτ, αλλά θα συνεχίσει να υπηρετεί το άθλημα.

«Μετά από 13 χρόνια επαγγελματικού τένις, πήρα την εξαιρετικά δύσκολη απόφαση να αποσυρθώ από το ανταγωνιστικό τένις. Ήταν μία δύσκολη απόφαση, αλλά έχω τόσα πολλά να γιορτάσω» λέει σε ένα σύντομο βίντεο που ανέβασε στη σελίδα της στο Facebook.

anna2

«Άρχισα να ονειρεύομαι το τένις όταν ήμουν 5 ετών και είδα τη Μόνικα Σέλες. Οι αγαπημένοι μου γονείς με υποστήριξαν σε όλη αυτή τη διαδρομή, και όταν έφτασα στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης το 2008 είχα βρεθεί σε ύψη που δεν είχα ονειρευτεί. Κέρδισα 15 τίτλους WTA Tour, έπαιξα σε τρεις τελικούς Grand Slam και σε τελικό Fed Cup. Καθόλου άσχημα για ένα μικρό κορίτσι από τη Σερβία!»

anna3

Και συνεχίζει: «Όμως αυτά τα υψηλά επίπεδα σε κάθε επαγγελματικό άθλημα απαιτεί κορυφαία σωματική κατάσταση και είναι γνωστό ότι έχω ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς. Για μένα, για τους οπαδούς μου και για όλα τα νεαρά κορίτσια και αγόρια που μπορεί να με παρακολουθούν, όπως εγώ παρακολουθούσα τη Μόνικα, μπορώ να παίξω μόνο αν μπορώ να αποδώσω σύμφωνα με τα δικά μου υψηλά στάνταρ, και αυτό πλέον δε μπορώ να το κάνω. Είναι ώρα να προχωρήσω μπροστά».

anna4

«Θα ήθελα να εκμεταλλευτώ αυτήν την ευκαιρία για να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους τους θαυμάσιους οπαδούς μου σε όλο τον κόσμο για την υποστήριξή τους στη διάρκεια αυτού του μεγάλου και απίστευτου ταξιδιού. Μοιραστήκαμε νίκες, ήττες, χαμόγελα και δάκρυα μαζί. Σας ευχαριστώ που σταθήκατε στο πλευρό μου ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων και που με πιστέψατε όλα αυτά τα χρόνια.

anna5

Αν και το ανταγωνιστικό μου κεφάλαιο φτάνει στο τέλος του, το τένις και η αγάπη μου για το άθλημα θα παραμείνει πολύ κοντά στην καρδιά μου – δεν θα εξαφανιστώ εντελώς από τα κορτ! Είμαι επίσης ενθουσιασμένη για τις νέες προκλήσεις και τον νέο δρόμο μπροστά μου» καταλήγει.

anna6anna7

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.