ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ
Η... «αλλιώτικη» πίτσα !

Η… «αλλιώτικη» πίτσα !

Περιγραφή

Η ιδιαιτερότητα αυτής της πίτσας είναι ότι την ψήνουμε με τρόπο διαφορετικό από τον συνηθισμένο και είναι η καλύτερη λύση για όσους δεν έχουν χτιστούς φούρνους αφού η πίτσα γίνεται σχεδόν ίδια.

Τι χρειαζόμαστε:

Για τη ζύμη:

  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 1 κούπα χλιαρό νερό
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 300 γρ. αλεύρι (προσθέστε λίγο περισσότερο εάν κολλάει η ζύμη)

Για τη γέμιση:

  • 2 φρέσκιες τριμμένες τομάτες
  • 2 κ.σ. έτοιμη σάλτσα
  • 8 φέτες μπέικον
  • 6 φέτες γαλοπούλα
  • 200 γρ. κασέρι
  • 200 γρ. γραβιέρα
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • πιπέρι
  • 4 κ.σ. λάδι

Πώς το κάνουμε:

Βάζουμε σε μια λεκάνη τη μαγιά και ρίχνουμε το χλιαρό νερό.  Ανακατεύουμε λίγο και ρίχνουμε το αλάτι και σταδιακά το αλεύρι έως ότου δεν κολλάει η ζύμη στα χέρια μας.  Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30-45 λεπτά. Την χωρίζουμε στα δύο.  Ανοίγουμε τη ζύμη μας σε στρόγγυλο σχήμα και έπειτα τη βάζουμε σε ένα στρόγγυλο ταψί στο οποίο έχουμε βάλει λαδόκολα. Ρίχνουμε από πάνω τα μισά υλικά δηλαδή 2 κ.σ. λάδι, 1 τριμμένη τομάτα και 1 κ.σ. έτοιμη σάλτσα. Τα αλείφουμε στην πίτσα και ρίχνουμε τη ρίγανη και το πιπέρι.  Ρίχνουμε από πάνω τα μισά υλικά και στο τέλος την γραβιέρα. Ανάβουμε την ψησταριά μας (στην προκειμένη περίπτωση εγώ την έψησα σε υγραερίου αλλά γίνεται και στα κάρβουνα).  Βάζουμε την πίτσα πάνω και ψήνουμε μέχρι να λιώσει το κασέρι και ψηθεί το ζυμάρι (περίπου 15-20 λεπτά). Κατά την διάρκεια του ψησίματος ετοιμάζουμε και την δεύτερη πίτσα με τον ίδιο τρόπο.  Την αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.


Λίγα μυστικά ακόμα

Το μυστικό είναι να είναι λεπτό το ζυμάρι ειδικά εάν θέλουμε να γίνει τραγανή.

sintagespareas.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.