ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ
Γλυκό μωσαϊκό- σαλάμι

Γλυκό μωσαϊκό- σαλάμι

Η παραδοσιακή συνταγή για γλυκό μωσαϊκό ή αλλιώς σαλάμι.  Η πιο γνωστή συνταγή για γλυκό ψυγείου, ιδανικό συνοδευτικό για τον καφέ!

Διαβάστε τη συνταγή Γλυκό μωσαϊκό- σαλάμι:

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Αναμονή: 3-4 ώρες στην κατάψυξη

Υλικά:

  • 250 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο μαλακό
  • 1 πακέτο μπισκότα τύπου Μιράντα
  • 1/2 φλ. άχνη ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 4 κ.σ κακάο
  • 1/3 φλ. κονιάκ (ή περισσότερο αν μας αρέσει)
  • 1 φλ. καρύδια χονδροσπασμένα

Εκτέλεση:

1. Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε τα μπισκότα με το χέρι.

2. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, την άχνη, τη βανίλια και το κακάο.

3. Προσθέτουμε το κονιάκ και τα καρύδια

4. Αδειάζουμε το μείγμα του μίξερ στα μπισκότα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.

5. Μεταφέρουμε το γλυκό σε λαδόκολλα, σχηματίζουμε ένα ρολό και το τυλίγουμε σφιχτά.

6. Αφήνουμε το γλυκό στην κατάψυξη να παγώσει τουλάχιστον 3-4 ώρες.

Αφού παγώσει κόβουμε ένα μεγάλο κομμάτι και απολαμβάνουμε!

Tip για τη συνταγή Γλυκό μωσαϊκό- σαλάμι:

Προσθέτουμε στο μείγμα αν θέλουμε αμύγδαλα, ψιλοκομμένα γλυκά κουταλιού αφού πρώτα τα έχουμε ξεπλύνει από το σιρόπι τους, ή και σταγόνες σοκολάτας!

www.syntagesmekefi.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.