ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Γιώργος Χατζημάρκος:”Χαρίζουμε την πατρότητα σε όποιον την επιθυμεί, αρκεί να κάνει και κάτι για αυτό”

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος για τα υδατοδρόμια:

“Ευθύς μόλις αναλάβαμε καθήκοντα, τον Οκτώβριο του 2014, ξεκινήσαμε την πρωτοβουλία μας για την υλοποίηση ενός εκτεταμένου δικτύου υδατοδρομίων σε 26 νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου.
Οπως συνήθως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, στην αρχή μόνοι και με όλο το περιβάλλον να είναι μάλλον επιφυλακτικό, χρειάστηκε να επιχειρηματολογήσουμε σκληρά για την αναγκαιότητα και την χρησιμότητα του σχεδίου που ὀπως είναι επίσης συνηθισμένο στην αρχή αμφισβητήθηκε έντονα.
Για την υλοποίηση του σχεδίου, η Περιφέρεια μας δέσμευσε όλους τους αναγκαίους πόρους απο ίδια έσοδα για την μελέτη, την αδειοδότηση και την κατασκευή των 26 υδατοδρομίων στα νησιά μας και ξεκίνησε την συνεργασία της με τα κατά τόπους αρμόδια Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία των νησιών μας.
Σήμερα, 2,5 χρόνια μετά και αφού η πρωτοβουλία μας αυτή στοχοποιήθηκε βάρβαρα, παρακολουθούμε ευχάριστα να γεννιούνται καθημερινά νέοι ῾῾πατέρες῾῾.
Σε όλο αυτό το πολύ παλιό και πολύ Ελληνικό φαινόμενο, απαντάμε με την ίδια υπευθυνότητα με την οποία έχουμε διαχειριστεί το ζήτημα απο την πρώτη ημέρα της πρωτοβουλίας μας :
-Μας ενδιαφέρει η υλοποίηση του σχεδίου και μόνο.
-Η απόφαση και δέσμευση μας για χρηματοδότηση της μελέτης, της αδειοδότησης και της κατασκευής του δικτύου παραμένει ισχυρή όσο και η βούληση μας να προχωρήσουμε ανεξαρτήτως των εμποδίων, φυσικών ή τεχνητών, που θα συναντήσουμε ακόμα στην πορεία μας αυτή.

ΥΓ : Χαρίζουμε την ῾πατρότητα῾ σε όποιον την επιθυμεί, αρκεί να κάνει και κάτι για αυτό”.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.