ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Γιορτή του αθλητισμού του Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών του ΟΠΑΠ στη Θεσσαλονίκη

Η όγδοη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Μαΐου, στο Καυτανζόγλειο Στάδιο της Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή 812 παιδιών και 1.032 γονέων – συνοδών.

Οι μικροί αθλητές, από 15 Ακαδημίες των Νομών Θεσσαλονίκης, Σερρών, Φλώρινας, Πέλλας, Πιερίας και Κοζάνης, πήραν μέρος σε παιχνίδια ομαδικότητας και ποδοσφαιρικών δεξιοτήτων, μαθήματα για θέματα διατροφής μέσα από παιχνίδι, καθώς και σε μία βιωματική εμπειρία, αγωνιζόμενοι ως παραολυμπιακοί αθλητές. Επίσης, συμμετείχαν ενεργά σε επιδείξεις ολυμπιακών αθλημάτων, όπως άρση βαρών, τοξοβολία και ξιφασκία, ενώ έπαιξαν και σκάκι. Παράλληλα, οι γονείς και συνοδοί παρακολούθησαν από την εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα του προγράμματος ομιλίες και σεμινάρια για θέματα ψυχολογίας, διατροφής και πρώτων βοηθειών.

Το ταξίδι των εφετινών φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ θα συνεχιστεί την Κυριακή 14 Μαΐου στο Βόλο και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 28 Μαΐου 2017 στην Καλλιθέα. Στις μεγάλες γιορτές του αθλητισμού έχουν πάρει μέρος μέχρι σήμερα 6.330 παιδιά και 9.250 γονείς – συνοδοί.

opoathl1opoathl2opoathl3

Σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα

Το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ θα υλοποιηθεί για τρίτη συνεχή χρονιά από την έναρξη της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία που επιθυμούν να ενταχθούν και να επωφεληθούν από το ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΟΠΑΠ μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις μέσω του http://sportsacademies.opap.gr/el έως τις 26 Μαΐου 2017.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η διαδικασία αξιολόγησης, βάσει συγκεκριμένων ποσοτικών και ποιοτικών κριτηρίων, προκειμένου να επιλεγούν 125 ακαδημίες από όλη την Ελλάδα, οι οποίες θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Η ανακοίνωσή τους θα γίνει το Σεπτέμβριο 2017.

Επισημαίνεται ότι οι 125 ακαδημίες που λαμβάνουν μέρος στο πρόγραμμα την τρέχουσα χρονιά έχουν εκ νέου δικαίωμα συμμετοχής.

Το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ υποστηρίζει συνολικά 15.100 παιδιά και 500 προπονητές από 125 ακαδημίες, σε 48 νομούς σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, 25.000 γονείς και κηδεμόνες παιδιών υποστηρίζονται συμβουλευτικά από την εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα του προγράμματος σε θέματα ψυχολογίας, διατροφής και πρώτων βοηθειών.

opoathl5opoathl6opoathl8opoathl7

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.