ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Γερμανός υπουργός Μεταφορών: «Έχουν επηρεαστεί 2,8 εκατ. αυτοκίνητα στη Γερμανία από το σκάνδαλο της VW»

Και στη Γερμανία έχουν επηρεαστεί αυτοκίνητα από το σκάνδαλο της Volkswagen με τις μετρήσεις ρύπων, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας.

Συγκεκριμένα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι πρόκειται για 2,8 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Η Volkswagen αναμένεται να ορίσει σήμερα τον Ματίας Μίλερ, επικεφαλής της μονάδας της Porsche, στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου και να αποπέμψει άλλα διευθυντικά στελέχη προκειμένου να δείξει ότι χειρίζεται με δυναμικό τρόπο το σκάνδαλο με τις παραποιημένες μετρήσεις για τις εκπομπές ρύπων.

Ο 62χρονος Μίλερ θα επιλεγεί κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του εποπτικού συμβουλίου, είπε πηγή με γνώση του θέματος, προκειμένου να αντικαταστήσει τον Μάρτιν Βίντερκορν, ο οποίος παραιτήθηκε προχθές, Τετάρτη, δηλώνοντας ότι η Volkswagen χρειάζεται μια νέα αρχή.

Το συμβούλιο που συνεδριάζει στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας στο Βόλφσμπουργκ θα αποπέμψει, σύμφωνα με πηγές, τον επικεφαλής της αμερικανικής μονάδας, τους υψηλόβαθμους μηχανικούς στις μονάδες της Audi και της Porsche και τον επικεφαλής ανάπτυξης εμπορικού σήματος στη μονάδα της VW.

Η μεγαλύτερη παγκοσμίως αυτοκινητοβιομηχανία δέχεται πιέσεις για να δείξει ότι μπορεί να αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο επιχειρηματικό σκάνδαλο στα 78 χρόνια της ιστορίας της.

Η μετοχή της έχει υποχωρήσει κατά 40% από την Παρασκευή όταν οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές είπαν πως η εταιρία παραδέχθηκε τη χρήση ειδικού λογισμικού που παραποιούσε τις μετρήσεις για τις εκπομπές ρύπων.

Το σκάνδαλο έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, με τον υπουργό Μεταφορών της Γερμανίας να λέει ότι η εταιρία παραποίησε τις τιμές των ελέγχων και στην Ευρώπη –όπου οι πωλήσεις της είναι πολύ υψηλότερες απ’ ό,τι στις ΗΠΑ– ενώ ρυθμιστικές και εισαγγελικές αρχές σε όλο τον κόσμο έχουν ξεκινήσει έρευνες.

Αναταράξεις έχουν προκληθεί και στην ευρύτερη αγορά αυτοκινήτου, με τις εταιρίες να φοβούνται μια πτώση των πωλήσεων των πετρελαιοκίνητων οχημάτων και την επιβολή αυστηρότερων κανονισμών, ενώ οι πελάτες και οι αντιπρόσωποι πωλήσεων εμφανίζονται εξοργισμένοι που η Volkswagen δεν έχει πει ακόμα εάν θα προχωρήσει στην ανάκληση κάποιων οχημάτων.

Το έργο που θα κληθεί να φέρει σε πέρας ο Μίλερ, εάν επιβεβαιωθεί η επιλογή του, είναι τεράστιο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι το επίμαχο λογισμικό είχε εγκατασταθεί σε περίπου 11 εκατομμύρια οχήματα σε όλο τον κόσμο.

Οι αναλυτές ελπίζουν ότι την Παρασκευή η εταιρία ίσως επιτέλους ανακοινώσει ποια μοντέλα και ποια έτη κατασκευής επηρεάζονται και εάν θα χρειαστεί να γίνουν μετατροπές στα οχήματα.

Επίσης, αναμένουν ότι θα ανακοινώσει τη διενέργεια έρευνας σε βάθος από ανεξάρτητο φορέα και θα δώσει το περίγραμμα της νέας διοικητικής δομής.

www.kontranews.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.