ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Γερμανός πρωταθλητής Μάι Τάι έγινε τζιχαντιστής στη Συρία (Photos)

Ο 29χρονος Γερμανός πρωταθλητής του Μάι Τάι, Βάντετ Γκάσι, εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος και έφυγε από τη Συρία για να πολεμίσει στο πλευρό των τζιχαντιστών, όπως αναφέρουν ελβετικά μέσα ενημέρωσης.

Ο 29χρονος εντάχθηκε τον Ιανουάριο του 2015 στο Ισλαμικό Κράτος, ωστόσο έκρυβε τα ίχνη του για αρκετούς μήνες ώστε η οικογένειά του να πιστεύει ότι βρισκόταν στην Ταϊλάνδη.

Κατά την διάρκεια 90λεπτης τηλεφωνικής συνομιλίας με δημοσιογράφους, ο πρωταθλητής δήλωσε ότι έχει κατανοήσει την ιδεολογία του Ισλαμικού Κράτους και την έχει ενστερνιστεί.

«Θέλω να κάνω κάτι καλό και να πεθάνω, ενώ το κάνω. Αυτό θα με έκανε ευτυχισμένο» ανέφερε ο Γκάσι.

Στη Συρία, ο Γκάσι συμμετέχει στην εδραίωση ενός χαλιφάτου, σύμφωνα με το δίκτυο SRF news. Συγκεκριμένα, κάνει περιοπολίες για τον εντοπισμό λαθρεμπόρων και κατασκόπων σε περιοχή κοντά στην Ευφράτη.

Η οικογένεια του Γκάσι κατέκρινε την ένταξή του στο Ισλαμικό Κράτος. Ο πατέρας του 29χρονου, Ένβερ Γκάσι, δήλωσε ότι «η θέση του Βάντετ είναι μαζί μας – με τα παιδιά του, την σύζυγό του και τους γονείς του» και πρόσθεσε: «Θέλω να σταματήσει τις ανοησίες και ελπίζω ότι θα επιστρέψει σε εμάς μια μέρα γιατί η θέση του είναι εδώ και πουθενά αλλού».

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.