ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Γερμανός βουλευτής θέλει να πάει στα δικαστήρια ενάντια στο νέο δάνειο προς την Ελλάδα

Δεν θα υπήρχε κίνδυνος για την ευρωζώνη αν η Ελλάδα έφευγε από αυτή, υποστηρίζει ο Αρνολντ Βάατζ. Για αυτό, σκέφτεται να προσφύγει στο Ομοσπονδιακό Συνταγματικό δικαστήριο, ενάντια στο νέο δάνειο προς τη χώρα μας.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU τόνισε ότι δεν πιστεύει πως «η ευρωζώνη θα κινδυνεύσει από μία αποχώρηση της Ελλάδας», μιλώντας στο περιοδικό Supper Illu. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, ένα πρόγραμμα του ESM πρέπει να παρέχεται όταν υπάρχει κίνδυνος για την οικονομική σταθερότητα της ευρωζώνης συνολικά, ή για τα μέλη της.

Ο Βάατζ τόνισε ότι ο ESM πρέπει να παράσχει βοήθεια μόνο με βάση τους όρους που έχουν καθοριστεί. Πρόσθεσε ότι θα περιμένει την κατάληξη των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους θεσμούς για το νέο πρόγραμμα, πριν προσφύγει στο γερμανικό δικαστήριο με έδρα στην Καρλσρούη.

Την προηγούμενη Παρασκευή, ήταν ένας από τους 65 που καταψήφισαν στη γερμανική βουλή, στην ψηφοφορία για την έναρξη των διαπραγματεύσεων για το τρίτο πρόγραμμα, που εγκρίθηκε τελικά. Οταν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις, η Bundestag πρέπει να ψηφίσει και πάλι για την έγκριση της χορήγησης του δανείου.

iefimerida.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.