ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Γερμανίδα μητέρα με την κόρη της ζουν 15 μήνες στο αεροδρόμιο της Λάρνακας

Η ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ «The Terminal» εκτυλίσσεται και στην πραγματική ζωή – Μάνα και κόρη από την Γερμανία, ζουν από τον Αύγουστο του 2014 στο αεροδρόμιο της Λάρνακας

Δύο γυναίκες από την Γερμανία, μια μητέρα με την κόρη της, ζουν επί 15 μήνες στο πάρκινγκ του αεροδρομίου της Λάρνακας, στην Κύπρο! Σύμφωνα με δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας «Φιλελεύθερος», το οποίο αναπαράγει ο βρετανικός Τύπος, οι δύο γυναίκες ταξίδεψαν στην Λάρνακα από το Ισραήλ, όπου είχαν απελαθεί, επειδή έληξε η βίζα τους.

Οι αρχές του αεροδρομίου, η αστυνομία και η γερμανική πρεσβεία προσφέρθηκαν να βοηθήσουν τις δύο Γερμανίδες για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, αλλά εκείνες το αρνήθηκαν. Σύμφωνα με δηλώσεις του προσωπικού του αεροδρομίου οι δύο γυναίκες έχουν εντοπιστεί να χρησιμοποιούν συχνά τις τουαλέτες του αεροδρομίου.

Η Γερμανίδα μητέρα με την κόρη της έφθασαν στην Λάρνακα στις 12 Αυγούστου του 2014 και σύμφωνα με το προσωπικό του αεροδρομίου, ζουν εκεί και δεν δείχνουν καμία προθυμία για να φύγουν… «Το αεροδρόμιο έχει προσφερθεί να βοηθήσει τις δύο Γερμανίδες σε πολλές περιπτώσεις, αλλά έχουν αρνηθεί οποιαδήποτε βοήθεια και φαίνεται ότι δεν είναι πρόθυμες να αλλάξουν τις συνθήκες κάτω υπό τις οποίες ζουν», δήλωσε ένας εργαζόμενος του αεροδρομίου για τις δύο Γερμανίδες.

Οι δύο γυναίκες βιώνουν στην πραγματική ζωή την περιπέτεια του Τομ Χανκς στην ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ «The Terminal». Στην ταινία του 2004 ο πρωταγωνιστής ενσαρκώνει έναν άντρα από την Krakozhia, που ζει στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης, αφού του έχει απαγορευθεί η είσοδος στις ΗΠΑ, ενώ στην πατρίδα του δεν μπορεί να επιστρέψει, εξαιτίας μιας επανάστασης.

Η ταινία είναι εμπνευσμένη από αληθινό περιστατικό, που συνέβη στο αεροδρόμιο του Παρισιού, όταν ο Karimi Nasseri, αναγκάστηκε να ζήσει στον χώρο τράνζιτ του αεροδρομίου επί 18 χρόνια, από το 1988 μέχρι το 2006.

protothema.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.