ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Νέο σκάνδαλο στη Γερμανία: Πάνω από 200 παιδιά κακοποιήθηκαν από μέλη της Καθολικής Εκκλησίας

Νέο σκάνδαλο αποκαλύπτεται για τις υποθέσεις παρενόχλησης και κακοποίησης παιδιών από μέλη της Καθολικής Εκκλησίας στη Γερμανία.
 
Αυτή τη φορά, σύμφωνα με έκθεση της γερμανικής Καθολικής Εκκλησίας περισσότερα από 200 παιδιά που συμμετείχαν στη χορωδία του αδελφού του πρώην Πάπα Βενέδικτου, έπεσαν θύματα κακοποίησης από τα οποία τα 40 βιάστηκαν.
 
Σε μία περίοδο από το 1953 έως το 1992, 231 ήταν τα παιδιά που υπέστησαν από θωπεία έως βιασμό, στη χορωδία της επισκοπής του Ρεγκενσμπέργκερ στη Γερμανία.
 
Όπως ανέφερε ο δικηγόρος Ούλριχ Βέμπερ, ο οποίος ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης, ο διευθυντής του οικοτροφείου που συνδέεται με τη χορωδία, Γιόχαν Μέγιερ, ο οποίος έχει πεθάνει, βρίσκεται πίσω από πολλά από τα περιστατικά. 
 
Ερωτηθείς σχετικά με το αν ο αδελφός του πρώην Πάπα, ο μαέστρος Γκεόργκ Ράτσινγκερ, γνώριζε για τις υποθέσεις, ο δικηγόρος απάντησε: «Μετά την έρευνά μου, υποθέτω πως ναι».
Οι πρώτες καταγγελίες για σωματική βία και σεξουαλική κακοποίηση έγιναν γνωστές το 2010, αφότου ξέσπασε το σκάνδαλο στο Βατικανό με ανάλογα περιστατικά.
 
Πριν ένα χρόνο, μάλιστα, η Επισκοπή του Ρεγκενσμπέργκερ έκανε λόγο για 72 θύματα και πρόσφερε 2.700 δολάρια ως αποζημίωση στο κάθε θύμα. 
 
Ο Βέμπερ πρόσθεσε πως μετά την έκθεσή του, τουλάχιστον οκτώ ακόμα άνθρωποι που δεν είχαν μιλήσει για την κακοποίηση που υπέστησαν, επικοινώνησαν μαζί του.
 
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.