ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Βίντεο: Γερανοί κατέρρευσαν πάνω σε σπίτια στην Ολλανδία. Τουλάχιστον 20 τραυματίες

Δυο γερανοί, που πραγματοποιούσαν εργασίες ανακαίνισης μιας γέφυρας, κατέρρευσαν πάνω σε σπίτια στην Ολλανδία με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 20 άνθρωποι (Video).

Δύο γερανοί που πραγματοποιούσαν εργασίες ανακαίνισης μιας γέφυρας και μετέφεραν ένα τεράστιο κομμάτι της γέφυρας κατέρρευσαν σήμερα πάνω σε κτίρια στο Όλφεν αν ντεν Ρεν (δυτική Ολλανδία), με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 20 άνθρωποι, γνωστοποίησαν οι αρχές.

Δραματικές εικόνες κατέγραψε ο φακός τη στιγμή του ατυχήματος: το κομμάτι οδοστρώματος που μεταφέρουν οι δύο γερανοί ταλαντεύεται εκτός ελέγχου και καταπλακώνει σπίτια, ενώ ακούγονται οι φωνές των περαστικών.

«Δύο (ανυψωτικοί) γερανοί και ένα τμήμα της γέφυρας που μετέφεραν έπεσαν πάνω σε πέντε σπίτια συνολικά» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τον Κουτ, εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής στην περιοχή της κεντρικής Ολλανδίας.

«Περίπου είκοσι άνθρωποι έχουν τραυματιστεί» σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό των ομάδων διάσωσης, προσέθεσε ο ίδιος, χωρίς να μπορεί να διευκρινίσει τη σοβαρότητα των τραυμάτων τους.

Ελικόπτερα και ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στο σημείο για να μεταφέρουν τους τραυματίες στα νοσοκομεία.

Πολλά κτίρια ισοπεδώθηκαν και οι άνδρες των ομάδων διάσωσης αναζητούν τυχόν εγκλωβισμένους στα χαλάσματα.

Σύμφωνα με ένα από τα βίντεο που καταγράφει το ατύχημα και το οποίο μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NOS, το περιστατικό συνέβη τη στιγμή που οι δύο γερανοί μετέφεραν μαζί ένα κομμάτι οδοστρώματος το οποίο επρόκειτο να τοποθετηθεί στη γέφυρα Reine Juliana όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες ανακαίνισης.

Ο πρώτος γερανός κατέρρευσε μαζί με το τμήμα της ασφάλτου. Καθώς το βάρος της φορτηγίδας όπου είχαν εγκατασταθεί μετατοπίστηκε, ακολούθησε ο δεύτερος γερανός. Οι δύο γερανοί έπεσαν πάνω σε πολλά κτίρια, κυρίως σε ένα κατάστημα μεταχειρισμένων ειδών και ένα κατάστημα πώλησης εξοπλισμού ζωγραφικής και σχεδίου, μετέδωσε το NOS, σύμφωνα με το οποίο ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονταν στα καταστήματα την ώρα του ατυχήματος είναι άγνωστος.

«Πρόκειται για έναν εμπορικό δρόμο» σχολίασε απλά ο Κουτ.

Οι δύο γερανοί χρησιμοποιούνταν στις εργασίες ανακαίνισης της γέφυρας Reine Juliana. Οι γερανοί είχαν εγκατασταθεί σε φορτηγίδες που έπλεαν στο κανάλι.

Δείτε το βίντεο:

(Πηγή: ΑΠΕ)

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.