ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου ζητά ο εκπρόσωπος/μέλος από το Αφαντου Γεώργιος Νικολής

Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου ζητά ο εκπρόσωπος/μέλος από το Αφαντου Γεώργιος Νικολής (Σύλλογος Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Άφαντου – Παναγία Καθολική) διότι πιστεύει ότι η λειτουργία του Δ. Σ. της Ομοσπονδίας δεν είναι αυτή που έπρεπε να είναι με σοβαρές παραβιάσεις του καταστατικού και των αρχών λειτουργίας της Ομοσπονδίας.

Η επιστολή του που μας κοινοποιήθηκε, έχει ως εξής:

 

Σύλλογος Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Άφαντου – Παναγία Καθολική!

Γεώργιος Νικολής

Πρόεδρος                                                                                Ρόδος 06/10/2015

                                                                                                            Προς

                                                                        Διοικητικό Συμβούλιο της

Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου

Αγαπητοί συνοδοιπόροι του πολιτισμού. Σας εκφράζω την ικανοποίηση μας όπου και μετά από αίτημα του εκπροσώπου μας η διοίκηση της Ομοσπονδίας αποφάσισε να πραγματοποιήσει σύντομα Γενική Συνέλευση ώστε να ξεκαθαρίσουν μερικά σοβαρά θέματα που αφορά την μέχρι τώρα λειτουργία της Ομοσπονδίας.

Η ομοσπονδία η οποία είναι το ανώτατο όργανο των πολιτιστικών μελών/συλλόγων του νησιού μας, δεν είναι πολιτικό κόμμα για να λειτουργεί με την νοοτροπία τύπου, αυτός είναι δικός μας στήριξε τον και αδιαφόρησε για τους άλλους.

Η Ομοσπονδία πρέπει να λειτουργεί αντικειμενικά με αξιοκρατικά κριτήρια, με διαφάνεια και σεβασμό στην δημοκρατία και την ισότητα των μελών, με ιση μεταχείριση και όχι επιλεκτικά, κάτι που μέχρι τώρα αυτές οι βασικές αρχές λειτουργίας της Ομοσπονδίας δεν λειτούργησαν όπως έπρεπε αφού είχαμε εκτός την παρωδία του αποτελέσματος των εκλογών και την ταπείνωση που δέχτηκε όλη η ανατολική πλευρά του νησιού με τέσσερις από τις μεγαλύτερες κοινωνίες Αρχάγγελος, Άφαντου, Καλλιθέα και Κοσκινού που ενώ ήταν υποψήφιοι για το Δ. Σ. της Ομοσπονδίας στις εκλογές, κανένας σύλλογος από αυτές τις μεγάλες κοινωνίες του νησιού με αναγνωρίσιμο πολιτιστικό έργο, δεν εκλέχτηκε ως τακτικό μέλος στο Δ. Σ. ενώ αντιθέτως εκλεχτήκαν εκπρόσωποι συλλόγων που και λιγότερο έργο είχαν να παρουσιάσουν οι σύλλογοι τους η που δεν παρουσίασαν τίποτα όταν είχαμε εκλογές.

Αυτό αποδεικνύει ότι οι εκλογές και το αποτέλεσμα αυτών δεν είναι προϊόν αξιοκρατικής επιλογής και σεβασμού στο πολιτιστικό έργο που παράγουν οι σύλλογοι μέλη, αλλά είναι προϊόν συνεννοήσεως εκ των προτέρων μεταξύ  κάποιων και απαξίωσης του πολιτιστικού έργου εις βάρος άλλων συλλόγων διότι δεν είναι δυνατόν αν η επιλογή στις εκλογές γινόταν με αξιοκρατικά κριτήρια, να απαξιωθούν πλήρως ο Αρχάγγελος, το Άφαντου, τα Κοσκινού και η Καλλιθέα οι μεγαλύτερες κοινωνίες της ανατολικής πλευράς του νησιού με μεγάλη προσφορά στα πολιτιστικά δρώμενα της Ρόδου και να εκλεγούν κάποιοι άλλοι εκπρόσωποι συλλόγων στο Δ. Σ. της ομοσπονδίας  με μηδαμινό η πολύ μικρότερο πολιτιστικό έργο.

Το συμβούλιο της Ομοσπονδίας πρέπει να είναι αποτέλεσμα αξιοκρατικής επιλογής ώστε και οι σύλλογοι με δυναμική και πλούσιο παραγωγικό έργο να έχουν εκπροσώπηση και όχι να εκλέγονται οι κολλητοί και οι αρεστοί και να απαξιώνετε οι υπόλοιποι.

Δυστυχώς η νοοτροπία της μη διαφάνειας, της μη ισότητας, και της μη αλληλεγγύης και δημοκρατίας συνεχίστηκε και μετά τις εκλογές από το Δ. Σ. και εμείς έχουμε ατράνταχτα παραδείγματα απαξίωσης του πολιτιστικού έργου, καταπίεσης και προσβολής της δημοκρατίας, της διαφάνειας, της ισότητας και της προσωπικότητας των εκπρόσωπων των συλλόγων μελών από πλευράς της διοίκησης της ομοσπονδίας.

Εσείς που ως διοίκηση πρέπει να είσαστε οι ικανότεροι και το παράδειγμα προς μίμηση και σεβασμού προς τα μέλη μας και των βασικών αρχών λειτουργίας της Ομοσπονδίας που είναι μεταξύ άλλων η διαφάνεια, η ισότητα, η δημοκρατία και η αξιοκρατία, εσείς δυστυχώς με τις αποφάσεις σας είσαστε παράδειγμα προς αποφυγήν διότι αρκετές από τις μέχρι τώρα πράξεις σας ως Δ. Σ. της ομοσπονδίας είναι πράξεις που ούτε ο πιο απλός σύλλογος μέλος δεν πράττει στην λειτουργία του.

Έχετε αποκρύψει επιστολές μελών, έχετε ορίσει  άτομα στις επιτροπές χωρίς καν να τους ρωτήσετε αν αποδέχονται τον ορισμό και μάλιστα δημοσιεύσατε τα ονόματα τους στα ΜΜΕ, έχετε απαξιώσει με την απουσία σας πολιτιστικές εκδηλώσεις των μελών συλλόγων ασχέτως αν αυτά τίμησαν την Ομοσπονδία με το να την αναφέρουν στις αφίσες τους και στα διαφημιστικά τους μηνύματα, έχετε λειτουργήσει με ανισότητα και αδικία, ευνοώντας κάποια μέλη και απαξιώνοντας άλλα μέλη, η αλληλεγγύη και η στήριξη που έχετε υποσχεθεί ότι θα έχουν τα μέλη, έχει πάει περίπατο αφού και αυτή γίνεται επιλεκτικά.

Όχι κύριοι δεν είναι αυτή η Ομοσπονδία της οποίας υπογράψαμε πρώτοι το καταστατικό της, και εμείς δεν γίναμε ιδρυτικά μέλη για να δεχτούμε την απαξίωση του πολιτιστικού μας έργου, την ταπείνωση του συλλόγου και εκπροσώπου μας, την απαξίωση της προσφοράς του Άφαντου στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού μας.

Και επειδή έχουμε την άσχημη εμπειρία των εκλογών και άλλων παραδειγμάτων μετά τις εκλογές, ζητάμε και απαιτούμε η γενική συνέλευση όποτε γίνει να κληθούν τα ΜΜΕ και να γίνει βιντεοσκόπηση όλης της Γ. Σ. ώστε να υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία του τι έχει συζητηθεί και τι ειπώθηκαν από τους εκπροσώπους των συλλόγων μελών και ποιες αποφάσεις πάρθηκαν διότι αυτή η Γ. Σ. του ανωτάτου οργάνου που εκπροσωπεί το μεγαλύτερο μέρος των πολιτιστικών συλλόγων της Ρόδου θα καθορίσει και το μέλλον της ομοσπονδίας, η θα έχουμε μια ομοσπονδία που θα λειτουργεί με βάση των αρχών της δημοκρατίας, της διαφάνειας, της αξιοκρατίας, της ισότητας και σεβασμού του πολιτιστικού έργου των συλλόγων μελών, η θα έχουμε μια ομοσπονδία των κολλητών, της καταπίεσης, της απαξίωσης, της ανισότητας και της κλίκας κάποιων και πιστεύω να μην είσαστε αντίθετοι στο αίτημα μας αυτό αν πράγματι όχι στα λόγια αλλά στην πράξη στηρίζεται την δημοκρατία, την διαφάνεια, την αξιοκρατία και τον σεβασμό του πολιτιστικού έργου και προσφοράς των συλλόγων μελών στην ύπαρξη  και λειτουργία της ομοσπονδίας.

Επίσης ζητάμε να μας παρουσιάσετε ποιοι σύλλογοι μέλη έχουν πάρει οικονομική ενίσχυση από τον δήμο Ρόδου  για τις εκδηλώσεις τους και γιατί κάποιοι άλλοι δεν πήραν τίποτα και για ποιους λόγους μπορεί να υπάρχει αυτή η άνιση μεταχείριση  και εσείς ως ομοσπονδία έχετε και την υποχρέωση να υποστηρίζεται γενικά και αξιοκρατικά όλα τα μέλη σας.

Ο παρακάτω χάρτης απεικονίζει με μαύρες βούλες τους Συλλόγους που εκπροσωπούνται ως τακτικοί στο Δ.Σ. και στον κόκκινο κύκλο είναι τέσσερις από τις μεγαλύτερες κοινωνίες της Ρόδου.. Αρχάγγελος, Αφαντου, Καλλιθέα και Κοσκινού που έμειναν χωρίς εκπρόσωπο στις εκλογές της…”” επιτυχίας..”

Γεώργιος Νικολής

12071467_10205013893482307_1625133660_n

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.