ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Γέμισε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου…μικρά παιδιά

Γέμισε η Περιφέρεια παιδιά! Χαρούμενες παιδικές φωνές, ενθουσιασμός και ικανοποίηση από τα παιδιά του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλυθιών που «κατέλαβαν» την Περιφέρεια με αφορμή την εκπαιδευτική εκδρομή γνωριμίας με την Αυτοδιοίκηση του 2ου Βαθμού. Τα παιδιά υποδέχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Φλεβάρης που τα ξενάγησε στους χώρους της Περιφέρειας και τους μίλησε για το Νότιο Αιγαίο, τη Δωδεκάνησο, τις Κυκλάδες και την ιστορία του θεσμού της Αυτοδιοίκησης.

Όταν τα παιδιά έφτασαν στην ιστορική αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου λαμβάνονται από τους εκλεγμένους εκπροσώπους των νησιών μας σημαντικές αποφάσεις, τα περίμενε μια μεγάλη έκπληξη. Ήρθε κοντά τους και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, κάθισε μαζί τους και συνομίλησε με το καθένα χωριστά αφιερώνοντας όσο χρόνο χρειαζόταν. Παράλληλα συνεχάρηκαν τους δασκάλους και συνοδούς των παιδιών κα. Δέσποινα Κακιού και κ. Γεώργιο Τζωρτζακάκη και τον Δ/ντη του σχολείου κ. Ιωάννη Πλαστρούγκη για τις έξυπνες ερωτήσεις των παιδιών. Οι μαθητές από τα έδρανα του Περιφερειακού Συμβουλίου ζήτησαν από τον Περιφερειάρχη να τους μιλήσει για τα καθήκοντά του και την εργασία του στην τόσο σημαντική θέση που κατέχει. Εκείνος με απλά λόγια τους εξήγησε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα που πρώτη φορά άκουσαν. Τους μίλησε για τη συνολική δραστηριότητα της Περιφέρειας καθώς και για τα έργα που σχεδιάζονται και εκτελούνται με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως επίσης και για το ρόλο του Περιφερειακού Συμβουλίου και τις αρμοδιότητές του στο νησιωτικό μας χώρο.

Όλα τα παιδιά είχαν να ρωτήσουν κάτι και όλα πήραν έξυπνες και ευχάριστες απαντήσεις που σίγουρα θα θυμούνται αφού τους έκαναν εντύπωση. Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης οδήγησε την 4η τάξη του σχολείου, στο γραφείο του, για να δουν το χώρο που εργάζεται και λαμβάνονται κρίσιμες αποφάσεις από τον ίδιο και τους συνεργάτες του.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από τα παιδιά να του πουν όσα από τα νησιά της Δωδεκανήσου γνωρίζουν και τελικά τα παιδιά είπαν όλα σχεδόν τα νησιά, μικρά και μεγάλα, κερδίζοντας θετικά σχόλια από όσους παρακολουθούσαν. Στο τέλος της επίσκεψης οι μικροί επισκέπτες ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Φλεβάρη και όλους στην Περιφέρεια, για την όμορφη και πρωτότυπη επίσκεψη που είχε παράλληλα διδακτικό και μαθησιακό χαρακτήρα καθώς και επαφή και γνωριμία με το θεσμό της Αυτοδιοίκησης.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε στα παιδιά η μεγάλη Ελληνική σημαία που βρίσκεται στην είσοδο του κτιρίου της Περιφέρειας. Ο κ. Φλεβάρης εξήγησε στα παιδιά ότι η σημαία αυτή που αποτελεί κειμήλιο για εμάς και τις επόμενες γενεές κυμάτιζε τον καιρό της Ιταλοκρατίας έξω από το Ελληνικό Προξενείο της Ρόδου και ήταν ένας φάρος, μια κρυφή ελπίδα και ένα όνειρο που τελικά έγινε αληθινό, να κυματίζει η σημαία αυτή σε μια ελεύθερη Ρόδο και μια ελεύθερη Δωδεκάνησο! Είναι στόχος και ελπίδα για όλους μας, τα παιδιά που είναι το μέλλον μας, να προσπαθήσουν να γίνουν καλύτεροι, να έχουν γνώσεις, ικανότητες, οργάνωση και δυναμισμό για να είναι ο τόπος και η πατρίδα μας στη θέση που της αξίζει, αφήνοντας πίσω της, τον λαϊκισμό, το ψέμα, την παρακμή και κάθε τι που την πληγώνει.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.