ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Γαλλία: Στρατιώτες «γάζωσαν» με 50 σφαίρες οδηγό αυτοκινήτου

Το όχημα πλησίασε σε μπλόκο ελέγχου του στρατού και όταν δεν σταμάτησε στην υπόδειξη, «γαζώθηκε» από τα αυτόματα των Γάλλων στρατιωτών – Οι γαλλικές αρχές αναζητούν σύνδεση του οδηγού με το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι

Με πενήντα σφαίρες «γάζωσαν» Γάλλοι στρατιώτες αυτοκίνητο κοντά σε μουσουλμανικό τζαμί, στην πόλη Βαλένς, όταν ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις τους να σταματήσει για έλεγχο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το αυτοκίνητο ανέπτυξε ταχύτητα, αντί να σταματήσει στο σημείο ελέγχου, με συνέπεια οι Γάλλοι στρατιώτες να ανοίξουν πυρ, σκοτώνοντας τον οδηγό, ενώ τραυματίστηκε από το αυτοκίνητο και ένας άνδρας των ειδικών δυνάμεων του στρατού.

Το σημείο έξω από το μουσουλμανικό τζαμί

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το όλο σκηνικό θύμισε πολύ από τις επιθέσεις αυτοκτονίας που καταγράφονται στο Ισραήλ, από Παλαιστίνους. Οι Γαλλικές αρχές θα ταυτοποιήσουν τον οδηγό, προκειμένου να διαπιστώσουν αν εμπλέκεται στο πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι. Υπενθυμίζουμε ότι αναζητείται ακόμη ο Σάλαχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος αποδεδειγμένα συμμετείχε στην τρομοκρατική επίθεση της 13ης Νοεμβρίου, στην πρωτεύουσα του Παρισιού, όπου έχασαν τη ζωή τους 130 άνθρωποι.

Από τις σφαίρες των Γάλλων στρατιωτών υπέστησαν ζημιές και άλλα αυτοκίνητα, τα οποία ήταν σταθμευμένα στο πάρκινγκ του τζαμιού.

Η γαλλική αστυνομία πραγματοποιεί έρευνα στο σημείο

www.protothema.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.