ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ
Γαλατόπιτα

Γαλατόπιτα

υλικά

1 λίτρο γάλα πλήρες
8 κ.τ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
4 κ.τ.σ. λευκή ζάχαρη (κρυσταλλική)
4 αυγά
2 κ.τ.σ. Χωριό λιωμένο πρόβειο βούτυρο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 πρέζα βανίλια
1 κ.τ.σ. καστανή ζάχαρη
½ κ.τ.γ. τριμμένη κανέλα

 

Χρόνος παρασκευής 60 λεπτά 
Χρόνος προετοιμασίας 5 λεπτά

 Σερβίρει 8 άτομα
 Βαθμός δυσκολίας εύκολη

εκτέλεση

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη λευκή ζάχαρη σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να δέσουν.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα αυγά, το βούτυρο, το ξύσμα, τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 175 C για 45 λεπτά.
  4. Βγάζουμε το ταψί και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα. Ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμα.

www.minervahorio.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.