ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ
Γαλατόπιτα

Γαλατόπιτα

Χρόνος παρασκευής 60 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας 5 λεπτά

Σερβίρει 8 άτομα
Βαθμός δυσκολίας εύκολη

υλικά

1 λίτρο γάλα πλήρες
8 κ.τ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
4 κ.τ.σ. λευκή ζάχαρη (κρυσταλλική)
4 αυγά
2 κ.τ.σ. Χωριό λιωμένο πρόβειο βούτυρο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 πρέζα βανίλια
1 κ.τ.σ. καστανή ζάχαρη
½ κ.τ.γ. τριμμένη κανέλα

εκτέλεση

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη λευκή ζάχαρη σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να δέσουν.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα αυγά, το βούτυρο, το ξύσμα, τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 175 C για 45 λεπτά.
  4. Βγάζουμε το ταψί και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα. Ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμα.

κατηγορίες συνταγής

Διάρκεια Μαγειρέματος:
60 – 120 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας:
Για αρχάριους
Είδος φαγητού:
Γλυκά και επιδόρπια
Τύπος γεύματος:
Επιδόρπιο, Σνακ, Πρωινό

Πώς να το μαγειρέψω:
Στο φούρνο
Για ειδικές περιπτώσεις:
Μεγάλες παρέες, Φοιτητική ζωή
Της εποχής:
Όλες τις εποχές, Χριστούγεννα
Συστατικά:
Μπαχαρικά, Γαλακτοκομικά

www.minervahorio.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.