ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Φωτογραφίες: Η πτήση του Αλέξη Τσίπρα πάνω από τα καμμένα

Ανακοίνωσε αποζημιώσεις για αγρότες, κτηνοτρόφους και επιδότηση ζημιών στους ιδιοκτήτες σπιτιών που καταστράφηκαν οι περιουσίες τους

Εναέρια «περιοδεία» πάνω από τις καμμένες εκτάσεις στη Θάσο πραγματοποιήσε ο Αλέξης Τσίπρας λίγη ώρα μετά την άφιξή του στο νησί του βορείου Αιγαίου.

Στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού ο Αλέξης Τσίπρας μέσα από το Σινούκ παρακολουθεί προβληματισμένος το μέγεθος της καταστροφής ενώ ενημερώνεται από τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας και της Πυροσβεστικής για τις εν εξελίξει προσπάθειες προκειμένου να κατασβεστεί το πύρινο μέτωπο που καίει τα τελευταία τρια 24ωρα το νησί.

Μετά την ολοκλήρωση της πτήσης και την επιστροφή στο ελικοδρόμιο, ο πρωθυπουργός προήδρευεσε σύσκεψης με τοπικούς φορείς όπου ανακοίνωσε άμεσα μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων όπως χορήγηση αποζημιώσεων σε γεωργούς, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους, μέσω του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΕΛΓΑ. Όσον αφορά τους ιδιοκτήτες σπιτιών τα οποία καταστράφηκαν από τη φωτιά ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων θα καλύψει τις ζημιές τους σε ποσοστό 80% και πως το υπόλοιπο 20% θα καλυφθεί με μακροχρόνιο δανεισμό.

Στο ελικοδρόμιο, τον είχε υποδεχθεί ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ, ο οποίος τον ενημέρωσε για την πορεία του έργου κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Ο πρωθυπουργός έδειξε ενδιαφέρον για την υγεία των πέντε πυροσβεστών που τραυματίστηκαν και ο δήμαρχος του είπε πως οι τέσσερις έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους και ένας μόνο εξακολουθεί να νοσηλεύεται με κάταγμα στο πόδι.

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη ότι τού προξένησε εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά (σ.σ.από κεραυνούς) και η γρήγορη εξάπλωσή της.


 

Σήμερα για πρώτη ημέρα «έχουμε ανασάνει»

«Έχουν συμπληρωθεί δύο 24ωρα. Ήταν μια πολύ δύσκολη φωτιά. Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα που έχουμε ανασάνει» δήλωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος της Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ.

Οι προσπάθειες για την κατάσβεση των πύρινων μετώπων στη Θάσο συνεχίζονται τόσο με επίγεια όσο και με εναέρια μέσα και, όπως εξήγησε ο δήμαρχος Θάσου υπάρχουν τρεις εστίες, «τις οποίες έχουμε υπό τον έλεγχό μας και στόχος είναι σήμερα να καθαρίσουμε».

Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι «τελειώνοντας μ’ αυτές τις εστίες δεν σημαίνει πως τελειώσαμε με τη φωτιά» καθώς απαιτείται φύλαξη για να μην υπάρξουν αναζωπυρώσεις.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.