ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Φωτογραφία: Όταν ο Πάπας συνάντησε τον «Θεό»!

Από το «χέρι του θεού», στο χέρι του Ποντίφικα… Η θερμή χειραψία μεταξύ των δύο Αργεντινών

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει πριν από μήνες, ο Πάπας Φραγκίσκος είχε δηλώσει ότι όνειρό του ήταν να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

«Για να είμαι σε αυτή τη θέση τώρα, σημαίνει ότι δεν ήμουν τόσο καλός στο ποδόσφαιρο» είχε δηλώσει, εκφράζοντας το θαυμασμό του για τον κορυφαίο παίκτη στον κόσμο του, τον συμπατριώτη του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

Την Τρίτη, ο επικεφαλής της παπικής εκκλησίας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με το ποδοσφαιρικό του ίνδαλμα, τον «θεό της μπάλας», Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, στο πλαίσιο της γνωριμίας με τους θρύλους του αθλήματος, που θα συμμετάσχουν στον «αγώνα για την ειρήνη», που διοργάνωσε το Βατικανό.

Με σύνθημα «Ενωμένοι για την Ειρήνη», μεγάλες μορφές του ποδοσφαίρου θα αγωνιστούν στο Ολυμπιακό στάδιο της Ρώμης, προκειμένου να στείλουν ένα παγκόσμιο μήνυμα για ειρήνη και ευημερία στους ηγέτες. Η στιγμή της συνάντησης του Πάπα Φραγκίσκου με τον Μαραντόνα ήταν ιδιαίτερα, καθώς οι δύο πιο διάσημοι Αργεντινοί είχαν πολλά να πουν. Ο Ποντίφικας είναι γνωστός φίλος της Σαν Λορέντζο, την οποία παρακολουθεί με συνέπεια. Ο Μαραντόνα, που κέρδισε ένα Μουντιάλ με το… «χέρι του θεού», έσφιξε με θέρμη το χέρι του Πάπα Φραγκίσκου και αντάλλαξε τις απόψεις του εν συντομία, ενώ στη συγκέντρωση κάθισε στα πρώτα καθίσματα, ώστε να βρίσκεται όσο πιο κοντά στον συμπατριώτη του Ποντίφικα μπορούσε.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.