ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Φτιάξτε λαχταριστό προφιτερόλ

Υλικά

– 20 σουδάκια

– ¾ κούπας αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα

Για τη σαντιγύ

– 1 μεγάλο κουτί φυτική σαντιγύ σε σκόνη (έχει δύο φακελάκια)

– Παγωμένο γάλα στην ποσότητα που αναγράφεται στο κουτί

– 2 βανίλιες

Για την κρέμα σοκολάτας

– 1 κιλό γάλα

– 2 αυγά

– 240 γραμμάρια ζάχαρη

– 70 γραμμάρια νισεστέ

– 50 γραμμάρια κακάο

– 50 γραμμάρια κουβερτούρα

– 70 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο

– 1 βανίλια

Εκτέλεση

Κρέμα σοκολάτας

Βάζουμε τα αυγά με λίγο γάλα σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι. Ακολούθως, τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, τη ζάχαρη, το νισεστέ και το κακάο.

Τα βράζουμε όλα μαζί, ανακατεύοντας έως ότου πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα, το βούτυρο, τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά για λίγη ώρα.

Εν συνεχεία, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη ώστε να μην πιάσει κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει ή, για πιο γρήγορα αποτελέσματα, τη βάζουμε στο ψυγείο. 

Σαντιγύ

Προκειμένου να ετοιμάσουμε τη σαντιγύ, ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ το γάλα, τη φυτική σαντιγύ, τις βανίλιες και μετά τα χτυπάμε όλα μαζί για 5 λεπτά μέχρι το μείγμα να πήξει. Αφού αυτό συμβεί, το βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. 

Προφιτερόλ

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε μια στρώση σουδάκια γεμισμένα με σαντιγύ. Πασπαλίζουμε με αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα, ενώ προσθέτουμε και λίγη κρέμα σοκολάτας.

Στη συνέχεια, βάζουμε άλλη μια στρώση σουδάκια γεμισμένα με σαντιγύ. Ρίχνουμε ανάμεσα στα σουδάκια λίγη σαντιγύ, πασπαλίζουμε ξανά με αμύγδαλα και προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας.

Τέλος, ισιώνουμε με μια σπάτουλα την κρέμα και στολίζουμε με σαντιγύ, αμύγδαλα, κερασάκια, ή όπως αλλιώς επιθυμούμε. Το προφιτερόλ μας είναι έτοιμο!

 συνταγεσ.eu

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.