ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ
Φτιάξτε μόνοι σας γλυκές κρέπες

Φτιάξτε μόνοι σας γλυκές κρέπες

Γλυκιές κρέπες φτιαγμένες από κακάο…

Υλικά για τις κρέπες (12 μερίδες)
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι γάλα
3 κουταλιές της σούπας κακάο
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 αυγά
2 κουταλιές σπορέλαιοΓια τη γέμιση
3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
100 γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1 ½ φλιτζάνι καρύδια
½ φλιτζάνι σταφίδες
1/3 φλιτζανιού ρούμι
½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 πορτοκάλι(θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα του)
Λίγη κανέλα

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το γάλα, με το αλεύρι, τα αυγά, το κακάο, τη ζάχαρη και το σπορέλαιο.

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι, ανοίγουμε τη φωτιά και περιμένουμε να αρχίσει να καίει ώστε να είναι ήδη ζεστό όταν θα βάλουμε το χυλό για τις κρέπες.

Αλείφουμε με λάδι το τηγάνι και χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, παίρνουμε μια κουταλιά από το χυλό που φτιάξαμε και τη ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι.

Κουνάμε το τηγάνι για να καλυφθεί όλη η επιφάνεια με το χυλό.

Αφήνουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να ψηθεί η κάτω πλευρά.

Όταν αρχίσει να ξεκολλάει η κρέπα από τις άκρες, τη γυρίζουμε, για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.

Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο, με τον υπόλοιπο χυλό, με αυτά τα υλικά, φτιάχνουμε 12 κρέπες των 20 εκατοστών.

Μόλις ψήσουμε όλες τις κρέπες, τις βάζουμε τη μια πάνω στην άλλη.

Για να φτιάξουμε τη γέμιση, μουσκεύουμε τις σταφίδες στο ρούμι για 60 λεπτά.

Ρίχνουμε τα καρύδια στο μούλτι μαζί με τη ζάχαρη και τα πολτοποιούμε.

Στη συνέχεια, βάζουμε σε μια κατσαρόλα, την κρέμα γάλακτος, τα καρύδια, τις σταφίδες με το ρούμι, την κουβερτούρα, το ξύσμα πορτοκαλιού και την κανέλα.

Αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά και η γέμιση για τις κρέπες μας είναι έτοιμη.

Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Μοιράζουμε τη γέμιση στις κρέπες.

Για να ολοκληρωθεί το ψήσιμο των κρεπών θα τις βάλουμε στο φούρνο.

Τυλίγουμε τις κρέπες και τις βάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς.

ΠΗΓΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.