ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Frontex: Πάνω από 26.000 μετανάστες έφτασαν στην Ελλάδα το Μάρτιο

Περίπου 3.500 άνθρωποι έφτασαν στην Ελλάδα τις τελευταίες 11 ημέρες του Μαρτίου ενώ από την 1η μέχρι την 20ή Μαρτίου είχαν εντοπιστεί 22.900 άνθρωποι να επιχειρούν να φτάσουν στα ελληνικά νησιά

Ο αριθμός των μεταναστών που έφτασαν στα ελληνικά νησιά μειώθηκε κατά 50% και περισσότερο τον Μάρτιο, σε σύγκριση με τον αμέσως προηγούμενο μήνα, μετά τη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία για να περιοριστούν οι προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα η Frontex.

“Ο συνολικός αριθμός των μεταναστών που εντοπίστηκαν να διασχίζουν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ στην ανατολική Μεσόγειο κατά τον μήνα Μάρτιο ανήλθε στους 26.460”, ανέφερε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για τη Διαχείριση της Επιχειρησιακής Συνεργασίας στα Εξωτερικά Σύνορα των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Περίπου 3.500 άνθρωποι έφτασαν στην Ελλάδα τις τελευταίες 11 ημέρες του Μαρτίου ενώ από την 1η μέχρι την 20ή Μαρτίου είχαν εντοπιστεί 22.900 άνθρωποι να επιχειρούν να φτάσουν στα ελληνικά νησιά.

Σύμφωνα με τη Frontex, ο αριθμός των μεταναστών που διέπλευσαν τη Μεσόγειο για να φτάσουν στην Ιταλία διπλασιάστηκε τον Μάρτιο σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.