ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Frontex: Διασώθηκαν 5.000 μετανάστες την Παρασκευή

Περισσότεροι από 5.000 μετανάστες διασώθηκαν στη Μεσόγειο από την Παρασκευή, γνωστοποίησε σήμερα η Frontex, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για τη Διαχείριση της Επιχειρησιακής Συνεργασίας στα Εξωτερικά Σύνορα των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«5.000 και πλέον (μετανάστες) έχουν διασωθεί στην κεντρική Μεσόγειο από την Παρασκευή 29 Μαΐου» επισημαίνεται σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε η Frontex.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων οι ομάδες διάσωσης εντόπισαν και ανέσυραν 17 σορούς, προσέθεσε η υπηρεσία, επιβεβαιώνοντας τα στοιχεία που είχε δώσει νωρίτερα το Λιμενικό Σώμα της Ιταλίας.

«Πρόκειται για το μεγαλύτερο κύμα μεταναστών που έχουμε δει το 2015» υπογράμμισε ο διευθυντής της Frontex Φαμπρίς Λεγκερί.

Πλοία από τη Βρετανία, τη Μάλτα, το Βέλγιο και την Ιταλία όπως επίσης και αεροσκάφη από την Ισλανδία και Φινλανδία αναπτύχθηκαν στην περιοχή στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης.

Από τις αρχές του έτους περισσότεροι από 45.000 παράτυποι μετανάστες έχουν αποβιβαστεί στην Ιταλία, όμως σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης 1.770 άνδρες, γυναίκες και παιδιά έχουν πεθάνει ή χαθεί κατά το διάπλου.

newpost.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.