ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Φρικιαστικό! Γονείς τιμώρησαν τον γιο τους και τον βρήκαν στη μέση ενός δρόμου παγωμένο και νεκρό!! (ΦΩΤΟ)

Πώς αντιδρά ένας γονιός για να διορθώσει τα κακώς κείμενα του παιδιού του; Η τιμωρία αποτελεί μία λύση, ή επί της ουσίας αναδεικνύει την αδυναμία των γονιών να ελέγξουν την κατάσταση; Στη σύγχρονη κοινωνία επιβάλλεται οι γονείς να «εκπαιδεύονται»« από ειδικούς;

Τα αναπάντητα -σε πολλές περιπτώσεις- ερωτήματα κόστισαν τη ζωή σε ένα 5χρονο παιδάκι στη Γαλλία. Το μικρό αγόρι τιμωρήθηκε διότι «έβρεξε» το κρεβατάκι του. Λίγες ώρες αργότερα, οι γονείς του το βρήκαν στη μέση ενός δρόμου παγωμένο και νεκρό!

Μία μεγάλη τραγωδία χτύπησε τη μικρή πόλη της Γαλλίας Aire-sur-la-Lys. Μία τραγωδία με τρία θύματα, καθώς το 5χρονο αγόρι έχασε τη ζωή του, ενώ οι τύψεις για το θάνατό του θα βαραίνουν για το υπόλοιπο της ζωής τους, τους δύο τραγικούς γονείς. Οι Ερινύες, ωστόσο, δεν είναι οι μοναδικές που κυνηγούν τον πατέρα και τη μητέρα, καθώς η γαλλική εισαγγελία έδωσε εντολή για τη διενέργεια έρευνας. Μία έρευνα που θα εστιάζει στο αν ο θάνατος του μικρού αγοριού αποτελεί συνέπεια της τιμωρίας που είχε επιβληθεί στο παιδί από τους γονείς του.

Η αστυνομία έχει σχεδόν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το 5χρονο αγόρι το έσκασε από το σπίτι του εξαιτίας της βίαιης συμπεριφοράς των γονιών του. Μία συμπεριφορά που δεν αφορά τη σωματική βία, αλλά την ψυχική. Σύμφωνα με ψυχολόγους, ένα παιδί όταν βρέχει το κρεβατάκι του αντιμετωπίζει ήδη φοβίες και ντρέπεται. Η κατάσταση επιδεινώνεται όταν βρίσκεται αντιμέτωπο με την τιμωρία.

Πρόκειται για μία ιστορία που είχε τραγική κατάληξη για τρεις ανθρώπους στη Γαλλία. Πόσοι άλλοι, εκατομύρια γονείς σε όλον τον κόσμο, δεν χάνουν την ψυχραιμία τους όταν οι ίδιοι αδυνατούν να ελέγξουν την κατάσταση με τα παιδιά τους. Οι φωνές, οι τιμωρίες, ο εκφοβισμός, αποτελεί λανθασμένη μέθοδο σύμφωνα με τους ψυχολόγους. Με αφορμή τη συγκεκριμένη ιστορία, ο κάθε γονιός ας σκεφτεί καλύτερα την αντίδρασή του την επόμενη φορά που το αγοράκι ή το κοριτσάκι του θα κάνει μία ζημιά, θα παίξει λίγο πιο έντονα, ή θα βρέξει το κρεβατάκι του. Ενδεχομένως μία ζεστή αγκαλιά, να δώσει τη λύση και να αποτρέψει την επόμενη μεγάλη τραγωδία…

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.