ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Φρίκη! Οι ισλαμιστές της ISIS κλέβουν όργανα από τους νεκρούς και τους τραυματίες τους (φωτό)

Περίπου 23 ανθρώπινα όργανα έκλεψε το Ισλαμικό Κράτος από τα νεκρά και τραυματισμένα μέλη του στην ιρακινή επαρχία της Νινευί με σκοπό τη διακίνησή τους, ύστερα από τους βομβαρδισμούς που άφησαν την οργάνωση σε απελπιστική οικονομική κατάσταση.

Μια πηγή ανέφερε στο Iraqi News την Κυριακή ότι προκειμένου να ενισχυθεί γρήγορα οικονομικά η οργάνωση για να μην εξαλειφθεί, έχει καταφύγει στον διαμελισμό των τραυματιών και των νεκρών της.

«Ειδική ιατρική μονάδα της οργάνωσης προχώρησε στην κλοπή ανθρωπίνων οργάνων για περίπου 23 μαχητές του ΙΚ από εκείνους που κοιμόντουσαν στα νοσοκομεία της Νινευί. Αυτά που έχουν κλαπεί από τα μέλη της, συμπεριλαμβανομένων και νεφρών, εντέρων και άλλων, μεταφέρθηκαν υπό αυστηρό έλεγχο σε νοσοκομεία στα περίχωρα της πόλης», δήλωσε η πηγή.

Επιπλέον, η πηγή επεσήμανε ότι η οργάνωση άρχισε να διαμελίζει τα μέλη της, ύστερα από τις αυξημένες αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ και των ρωσικών δυνάμεων που αφάνισαν τα αποθέματα πετρελαίου της, την κύρια πηγή εσόδων της.

«Αυτό ήρθε μετά την απώλεια της πλειοψηφίας των πόρων της οικονομικής χρηματοδότησης, ιδίως όσον αφορά το αργό πετρέλαιο, το οποίο παρέχει περίπου το 80% των εισαγωγών της τρομοκρατικής οργάνωσης”, πρόσθεσε η πηγή.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.