ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

«Φουλ επίθεση» Ζωής εναντίον όλων

Με έχεις ταυτίσει με τη ΧΑ, μου έχεις πει ότι «θα με τελειώσετε» είπε στο Νίκο Φίλη – «Με στοχοποιείς από την Τρίτη» στον Τσακαλώτο – Κατά Βρούτση, Χατζηδάκη, Γεωργιάδη, Κεγκέρογλου ο «δεύτερος γύρος» – Συνεχείς παρεμβάσεις για τη διαδικασία και για να διαχωρίσει τη θέση της από την υπόλοιπη ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Σε «φουλ επίθεση» πέρασε από νωρίς την Πέμπτη η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου που από τη στιγμή που πήρε για πρώτη φορά το λόγο κατά τις συνεδριάσεις των επιτροπών για το μνημόνιο καταφέρθηκε σε όσους την «στοχοποιούν», ενώ κατονόμασε τον υπουργό Οικονομίας Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη. Η ένταση όμως δεν περιορίστηκε εκεί, καθώς στην πορεία της συζήτησης, που ούτως ή άλλως διεξαγόταν σε εκρητικό κλίμα, ειδικά εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Κωνσταντοπούλου έστρεψε τα πυρά της κατά του Νίκου Φίλη, αλλά και στελεχών της αντιπολίτευσης.

Αναλυτικά, στην πρώτη της παρέμβαση, η Πρόεδρος της Βουλής έβαλλε κατά του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη  Τσακαλώτου για την ατάκα του περί «Ζωής θέλοντος» (για την οποία είπε ότι είναι λάθος ελληνικά) αλλά και κατά του Αλέκου Φλαμπουράρη, που σε δηλώσεις του είπε πως πρόκειται για υπόθεση με την οποία πρέπει να ασχοληθεί ο Φρόιντ.  Η κυρία Κωνσταντοπούλου με πολύ καυστικό τρόπο εξαπέλυσε επίθεση κατά του κ. Τσακαλώτου, ενώ «εξερράγη», καθώς θεώρησε ότι ο υπουργός χαμογελούσε κατά τη διάρκεια της επίθεσης: «Μη γελάτε κύριε υπουργέ με τον κ. Σταθάκη», του είπε με ειρωνικό ύφος.  

«Κύριε Υπουργέ από την Τρίτη στοχοποιήσατε εμένα προσωπικά», τόνισε η κ. Κωνσταντοπουλου και του ζήτησε να εξηγήσει τους λόγους επίθεσης.  «Δεν εξηγήσατε για την προσωπική επίθεση που μου κάνατε και δεν εξηγήσατε τον αντιδημοκρατικό τρόπο που προωθείτε», τόνισε η Πρόεδρος και πρόσθεσε ότι ακούστηκαν αδιανόητες εκφράσεις και υπαινιγμοί ότι όσοι δεν θα ψηφίσουν το κατεπείγον είναι σύμμαχοι των αντιπάλων κατά της χώρας. «Γιατί κ. Τσακαλώτε ανέχεστε οι υπερασπιστές σας να καταφέρονται κατά των τρελών και κακών διαφωνούντων», τόνισε και πρόσθεσε σε έντονο ύφος: «Μην προσποιείστε ότι δεν βλέπετε την επίθεση κατά των διαφωνούντων. Όλοι κρινόμαστε για τις πράξεις και τις παραλείψεις, αλλά και για το ήθος μας. Δεν υπάρχει νομιμοποίηση για την εισήγηση του ΣΥΡΙΖΑ στο σχέδιο νόμου. Θα καλέσω όποιον μιλά στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ να είναι προσεκτικός. Δεν έχει καμία νομιμοποίηση», είπε διαχωρίζοντας ξεκάθαρα τη θέση της από την κυβέρνηση και το κόμμα, κάτι που άλλωστε επανέλαβε κατά τη διάρκεια της συζήτησης αρκετές φορές. 

Η κυρία Κωνσταντοπούλου αναφερόμενη στα όσα είπε ο κ. Φλαμπουράρης περί Φρόιντ είπε πως «τα εργαλεία της ψυχιατρικοποίησης και της αποδόμησης της προσωπικότητας είναι εργαλεία που χρησιμοποίησαν τα πιο απολυταρχικά καθεστώτα, και μυστικές υπηρεσίες όλοι και αυτοί από τους οποίους υπέφερε η Αριστερά. Γιατί ξεκινήσατε αυτή την στοχοποίηση, πώς τολμάτε να στοχοποιείτε την Πρόεδρο της Βουλής».

Αργότερα όμως, η Ζωή Κωνσταντοπούλου προέβη σε συνεχείς παρεμβάσεις επί της διαδικασίας, όπου κατήγγειλε το «βουνό», όπως χαρακτήρισε, τροπολογιών που κατατέθηκαν τελευταία στιγμή και ζήτησε να δοθούν εξηγήσεις, αλλά και να αποσυρθούν. «Δεν μπορεί να έρχονται τέτοιας σημασίας τροπολογίες τελευταία ώρα και μετά να κατηγορούμε ξένους ότι ευτελίζουν τη Βουλή. Αφορούν τις συντάξεις, θέματα δικαιοσύνης και των υπερχρεωμένων νοικοκυριών ». 

«Υπογράψαμε με κάποιους βουλευτές τον Αύγουστο του 2012 ένα άλλο πρόγραμμα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Να εξηγηθεί από κάποιους γιατί δεν εφαρμόζονται αυτά που είχαμε εξαγγείλει. Να εξηγήσει ο Τσακαλώτος τι εννοούσε όταν πριν δύο ώρες έλεγε “να τελειώνουμε”» είπε η ίδια. Ακόμη, επεσήμανε ότι δεν συμφωνεί επουδενί όταν «έρχονται με αυτό τον τρόπο τροπολογίες στη Βουλή και ζητώ να αποσυρθούν και να εξηγηθεί αυτή η δεύτερη αιφνιδιαστική κίνηση της κυβέρνησης». 

Σειρά όμως ακολούθως είχαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης να εξαγριωθούν με τα λεγόμενα της προέδρου, όταν εκείνη παρομοίασε με «φασίστες» όλους όσοι θεωρεί πως είναι συνυπεύθυνοι για την κατάσταση στις οποία έχει περιέλθει η χώρα σήμερα. Συγκεκριμένα, ενώ η κυρία Κωνσταντοπούλου πήρε το λόγο να μιλήσει – για τρίτη φορά- σήμερα, στοχοποίησε τους κ.κ. Βρούτση, Χατζηδάκη, Γεωργιάδη, Κεγκέρογλου, λέγοντας πως «δεν μπορούν αυτοί, που είναι συνδυασμένοι με τη μαύρες σελίδες που βάφτηκαν στο Κοινοβούλιο, που ψήφισαν τόσα μνημόνια, να εμφανίζονται δικαιωμένοι και να μας κουνούν τώρα το δάχτυλο».

Στη συνέχεια η Ζωή Κωνσταντοπούλου, καταγγέλλοντας φανερά εκνευρισμένη «την προδοσία στα ιδεώδη του ΣΥΡΙΖΑ» κατηγόρησε τους εν λόγω βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ ότι είναι εκπρόσωποι του φασισμού, του ναζισμού και του ρατσισμού. «Κύριε Μάρδα δικαιώνετε όλους αυτούς που παρουσιάζουν ως μόνη λύση την ακροδεξιά και τον φασισμό» είπε χαρακτηριστικά.

«Όσοι βγαίνουν στα κεραμίδια και λένε ότι ότι είναι πιο ΣΥΡΙΖΑ από τους άλλους δεν είναι πιο ΣΥΡΙΖΑαπό τους άλλους, απάντησε αιχμηρά ο κ. Νίκος Φίλης και έκανε λόγο για χυδαιότητες που εξαπέλυσε η πρόεδρος της Βουλής. «Με είχατε ταυτίσει με τη Χρυσή Αυγή», είχε πει νωρίτερα η πρόεδρος της Βουλής,«μου έχετε πει ότι θα με τελειώσετε» δήλωσε απευθυνόμενη στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Οι σύντροφοι, αν μπορώ να τους πω έτσι, έχουν δώσει μάχες για την αντισυνταγματικότητα», είπε η πρόεδρος νωρίτερα. «Δεν ξέρω ποιος σας συμβούλεψε για αυτά που διαβάστηκαν, δεν γίνονται να έρθουν περικοπές συντάξεων με τροπολογία, ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε πάρει τέτοια θέση». Απαντώντας προσωπικά στον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ είπε: Σας ενόχλησε η αναφορά κύριε Φίλη για τον φασισμό, που τόσο καιρό η  στοχοποίηση που δέχομαι κ. Φίλη με τη σύμπραξή σας δεν είναι αυτοματοποίηση. Με είχατε ταυτίσει με τη Χρυσή Αυγή – Μου έχετε πει ότι θα με τελειώσετε. 

Απάντηση έδωσε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Μάρδας στις βολές της κ. Κωνσταντοπούλου λέγοντας ότι “ είτε δοτός, είτε αιρετός έχουμε δώσει τους ίδιους όρκους και πρόσθεσε ότι “η συνέπεια και η αποτελεσματικότητα ρυθμίζεται από τον όρκο που δώσαμε”.  “Κυρία Κωνσταντοπούλου είστε αιρετή και θέλετε να είστε συνεπής. Εγώ έχω 400 φοιτητές που είναι πολύ πιο αυστηροί από τους ψηφοφόρους”, πρόσθεσε. “Γράφτηκε από εμάς η τροπολογία “, της απάντησε και εξήγησε επίσης ότι “καθυστέρησε η διαδικασία γιατί περιμέναμε τη γνωμοδότηση του ελεγκτικού συνεδρίου που ήρθε σήμερα”, ενώ την προκάλεσε να βρει “τα σημεία που προβλέπονται μειώσεις συντάξεων, εκτός από τις πρόωρες”.

Ο κ Φίλης είχε νωρίτερα παρέμβει λέγοντας ότι η σημερινή συνεδρίαση δεν θα μείνει ως παράδειγμα, όχι μόνο για τη διαδικασία. “Η σημερινή διαδικασία έγινε μια φθηνή προσωπική αντιπαράθεση”, είπε όλο νόημα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. “Έχει γίνει μία προσωπική φθηνή αντιπαράθεση και η  συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε από προσωπικές αντεγκλήσεις Έγινε προσπάθεια αυτοθυματοποίησης μέσα εδώ”, είπε και πρόσθεσε ότι “αυτό είναι ένας κύκλος που δε βοηθά τη δημοκρατική λειτουργία της Βουλής, αυτές οι παραινέσεις είναι βούτυρο στο ψωμί της ΧΑ. “Τέτοιου χαμηλού επιπέδου προσωπικές αντιπαραθέσεις πρώτη φορά βλέπω”, δήλωσε ο κ. Φίλης, προκαλώντας την οργή της Προέδρου.

“Παρακαλώ το προεδρείο να ολοκληρώσει τη διαδικασία το συντομότερο δυνατό”, τόνισε ο υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Σταθάκης, λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεσμεύτηκε, αύριο ο υπουργός θα πάει στο Eurogroup για να επικυρώσει τη συμφωνία με πλήρη, τριετή χρηματοδότηση.   

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις από όλους τους βουλευτές, με πρώτο τον Κωστή Χατζηδάκη που απάντησε πως δεν μπορεί η πρόεδρος της Βουλής να κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία και φασισμό και ναζισμό.

protothema.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.