ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΦΑΓΗΤΑ

Μύδια με μπρόκολο και κρεμμύδια

Υλικά για 4-6 άτομα Λίγο μπρόκολο κομμένο σε τούφες μικρές 3 πιπεριές κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί κομμένες σε μικρά κομμάτια 3 φρέσκα κρεμμύδια (ή 1 ξερό κομμένο σε ροδέλες) 1/2 πράσο κομμένο σε παχιά κομμάτια Λίγο λάδι 1 σακουλάκι κατεψυγμένα μύδια ...

Read More »

Αγκινάρες γεμιστές με ψάρι σολωμό

Εκτέλεση Καθαρίζουμε τίς αγκινάρες àπό τά φύλλα καί κρατάμε τό εσωτερικό τους. Tίς σωτάρουμε καλά μέ ελαιόλαδο στό    τηγάνι καί τίς στρώνουμε στό ταψί. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη καί λεμόνι. Bάζουμε στό εσωτερικό τους τήν γέμιση, τήν οποία φτιάχνουμε σωτάροντας ...

Read More »

Άγριο ρύζι με μανιτάρια

Υλικά : 2 κούπες άγριο ρύζι 2 κούπες ψιλοκομμένα μανιτάρια 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ή 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα 6 κούπες νερό 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο φυτικό 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι Αλάτι , πιπέρι , λίγο μαϊντανό  για το ...

Read More »

Πατάτες με σπανάκι

Υλικά : 1 κιλό πατάτες ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών 2 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές μουστάρδα 300 γρ. σπανάκι, χοντροκομμένο αλάτι ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κομμάτια. Σωτάρουμε στο λάδι τα ...

Read More »

Μανιταροκεφτέδες

Υλικά : 500 γρ. μανιτάρια 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του Αλάτι, πιπέρι Μαϊντανός ψιλοκομμένος Λάδι για τηγάνισμα Εκτέλεση : Πλένουμε, ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τα αναμειγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Ζεσταίνουμε το ...

Read More »

Πιπερονάτα

Υλικά : 3 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 κιλό πράσινες και κόκκινες πιπεριές 500 γρ. ώριμες ντομάτες 5 κουταλιές της σούπας λάδι Αλάτι, πιπέρι ¼ του λίτρου νερό 1 κουταλιά της σούπας ξύδι 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες Εκτέλεση : Σοτάρουμε στο ...

Read More »

Σπανάκι με άνηθο και δυόσμο

Υλικά : 1.5 κιλό σπανάκι 1 μάτσο  φρέσκα κρεμμυδάκια 1 κρεμμύδι τριμμένο 1 ματσάκι άνηθος 1 ματσάκι δυόσμος 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι Αλάτι, πιπέρι Χυμός λεμονιού Εκτέλεση : Πλένουμε, ψιλοκόβουμε και ζεματάμε το σπανάκι. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το λάδι ...

Read More »

Γεμιστό κοτόπουλο με ζαμπόν και τυριά

Υλικά για 4-6 άτομα 3 στήθη κοτόπουλου καθαρισμένα και κοπανισμένα 6 φέτες τυρί τοστ 6 φέτες ζαμπόν 90 γραμμάρια χοντροκομμένη παρμεζάνα 1 κουταλάκι σούπας βούτυρο ¼ του φλιτζανιού ξερό λευκό κρασί ¼ του φλιτζανιού νερό 1 κουταλάκι σούπας νερό 1 ...

Read More »

Πατάτες κυπριακές

Υλικά : 1.5 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκέλαιου 1.5 κιλό πατάτες μακρόστενες μετρίου μεγέθους 1.5 φλιτζάνι τσαγιού παξιμάδι τριμμένο Αλάτι Εκτέλεση : Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε στη μέση και τις τοποθετούμε έτσι, ώστε η επίπεδη πλευρά τους να ακουμπάει στο ταψί. ...

Read More »

Σαλάτα με ντοματίνια και γαρίδες

Υλικά για 4-6 άτομα Χυμός μισού λεμονιού Ξύσμα ενός λεμονιού 8 μεγάλες γαρίδες 8 ντοματίνια κομμένα στη μέση 1 σκελίδα σκόρδο 1 μικρό κρεμμύδι 6 κουταλιές της σούπας φυτική μαργαρίνη λιωμένη 50 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη  Εκτέλεση Σε ένα μπολ ρίχνετε ...

Read More »