ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΦΑΓΗΤΑ

Πέννες με σάλτσα γιαουρτιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Σε βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο.Προσθέτουμε το πιπέρι καγιέν, την πάπρικα και ανακατεύουμε.Στην συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και το τυρί και πάλι ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαιντανό και προσθέτουμε τις βρασμένες πέννες.Ανακατεύουμε ελαφρώς και το ...

Read More »

Τηγανίτες με πράσο και κρεμμύδι

Υλικά για 2-4 άτομα 2 πράσα 1 ποτήρι νερό 2 αβγά 250 γραμμάρια αλεύρι 300 γραμμάρια τριμμένη φέτα 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κουταλιά του γλυκού σόδα κύμινο αλάτι πιπέρι 200 γραμμάρια τριμμένο μανούρι  Εκτέλεση Βάζετε το νερό σε μια κατσαρόλα ...

Read More »

Γιουβέτσι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια ,τα σκόρδα και τα ψιλοκόβουμε.Κατόπιν τα βάζουμε σε έναν ταβά και τα σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά.Στη συνέχεια , ρίχνουμε δύο λίτρα νερό στον ταβά μας , και όταν αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά. Τότε ρίχνουμε ...

Read More »

Κριθαράκι με χταπόδι

Εκτέλεση Βράζουμε το χταπόδι σε κατσαρόλα με ένα φλιτζάνι κρασί λευκό. Δεν προσθέτουμε νερό γιατί θα βγάλει το χταπόδι. Όταν μαλακώσει το καθαρίζουμε από τις βεντούζες και το κόβουμε σε κομμάτια 2 εκατοστών. Σε τηγάνι βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε ...

Read More »

Μακαρονάκι κοφτό με καρύδια

Υλικά : 300 γρ. καρύδια 3 κουταλιές της σούπας ψωμί μουσκεμένο και στυμμένο 3 σκελίδες σκόρδο Αλάτι 500 γρ. κοφτό μακαρονάκι Εκτέλεση : Κοπανίζουμε τα 250 γρ καρύδια στο γουδί και προσθέτουμε το ψωμί, το σκόρδο και το αλάτι χτυπώντας ...

Read More »

Πιλάφι με πεταλίδες

Υλικά : ½ κιλό πεταλίδες 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο 1 κουταλιά αγριοκάροτο ψιλοκομμένο 1 ματσάκι κρίταμο ψιλοκομμένο 1 φλιτζάνι λάδι 1 φλιτζάνι ρύζι σκληρό (κίτρινο) ½ κρασοπότηρο λεμόνι Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση : Αφαιρούμε  το κέλυφος από τις πεταλίδες. ...

Read More »

Μακαρονάδα με Σάλτσα Αχινών

Υλικά για τη μακαρονάδα : 1 κιλό μακαρόνια σπαγγέτι 1 κουταλιά βούτυρο 1/2 φλιτζάνι λάδι 1 κουταλιά ρίγανη Υλικά για τη σάλτσα : 5 αχινοί 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 κουταλιά ...

Read More »

Σαλάτα με πλιγούρι και λαχανικά

Υλικά για 2-4 άτομα Χυμό από 1 λεμόνι 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο 1 πρέζα κανέλα 1 πρέζα μπαχάρι τριμμένο 1 πρέζα γαρύφαλλο τριμμένο 1 πρέζα τζίντζερ 1 πρέζα γλυκάνισο Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 500 γραμμάρια πλιγούρι 400 ml. νερό κατσικίσιο τυρί 3 ...

Read More »

Χοιρινό ρολό γεμιστό με μήλο και κρεμμύδι

Υλικά για 4-6 άτομα Για το χοιρινό 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 3 πράσινα μήλα ψιλοκομμένα 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο 1 κιλό περίπου χοιρινό φιλέτο ...

Read More »

Βακαλάος φρέσκος

Εκτέλεση Καθαρίζουμε τον βακαλάο και τον κόβουμε φέτες, πάχους πέντε έως έξι εκατοστά, και τον πλένουμε καλά. Ο βακαλάος στο εσωτερικό της κοιλιάς του έχει μία μαύρη μεμβράνη, την οποία αφαιρούμε με προσοχή, όπως αφαιρούμε τα αίματα ώσπου να παραμείνει ...

Read More »