ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΦΑΓΗΤΑ

Πέννες με σάλτσα ντομάτας

Υλικά για 2-4 άτομα 500 γραμμάρια ζυμαρικά πέννες Για τη σάλτσα ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο 10 κλωνάρια μαϊντανό αλάτι πιπέρι φρέσκο πιπέρι κόκκινο λίγο ζάχαρη 5 ντομάτες ώριμες 1 κρεμμύδι ξερό 2 σκελίδες σκόρδο προαιρετικά Εκτέλεση Βράζουμε τις πέννες σε αλατισμένο ...

Read More »

Χταπόδι κοκκινιστό με κριθαράκι

Υλικά για 4-6 άτομα 1 κιλό χταπόδι 500 γραμμάρια κριθαράκι 2 κρεμμύδια ξερά 1 ποτήρι κόκκινο κρασί 4 δαφνόφυλλα 250 γραμμάρια ψιλοκομμένα ντοματάκια ή φρέσκες ντομάτες ανάλογης ποσότητας 3/4 του ποτηριού ελαιόλαδο λίγο αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση Πλένουμε και κόβουμε το ...

Read More »

Χοιρινές μπριζόλες α λα κρεμ

Υλικά για 5 μερίδες 5 χοιρινές μπριζόλες 650 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες 250 ml κρέμα γάλακτος 15% λιπαρά 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο 3 κουταλιές του γλυκού μουστάρδα 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα 3 ...

Read More »

Εσκαλόπ αλά κρεμ

Υλικά 2 λεπτοκομμένα εσκαλόπ Μισή κουταλιά αλεύρι 10 γραμμ. βούτυρο 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος Λίγο κονιάκ Αλάτι Πιπέρι Εκτέλεση Κόβουμε σε κομματάκια τα εσκαλόπ, τα αλευρώνουμε και τα αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε το κρέας σε ένα τηγάνι με βούτυρο και αφήνουμε να ...

Read More »

Πατατοκεφτέδες από το Άγιο Όρος

Τα «τραπέζια» του καλοκαιριού με φίλους και συγγενείς απαιτούν ποικιλία στα ορεκτικά. Το dogma.gr σας παρουσιάζει μία εύκολη συνταγή από το Άγιο Όρος για νοστιμότατους παπατοκεφτέδες. Για να φτιάξουμε τους γευστικούς Πατατοκεφτέδες χρειαζόμαστε: 1 κιλό πατάτες, 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό, 1 κουταλιά ψιλοκομμένο ...

Read More »

Κοτόπουλο στο φούρνο με λαχανικά

Υλικά για 2-4 άτομα 2 κλωνάρια σέλινο 1 ολόκληρο βολβό σκόρδο ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι 1 λεμόνι ένα μικρό ματσάκι με φρέσκο θυμάρι, δεντρολίβανο, φασκόμηλο και μερικά φύλλα δάφνης, δεμένα όλα μαζί με κλωστή 1 κοτόπουλο ολόκληρο 2 μέτρια κρεμμύδια 2 ...

Read More »

Χοιρινό ψαρονέφρι με σάλτσα μανιταριών

Υλικά για 2 άτομα 800 γραμμάρια χοιρινά φιλετάκια (από ψαρονέφρι) 100 γραμμάρια βούτυρο 200 ml λευκό κρασί 1 κρεμμύδι ξερό μέτριο, ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 1 1/2 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο αλατοπίπερο 300 γραμμάρια μουστάρδα 115 ...

Read More »

Τορτελίνια με σάλτσα μπολονέζ

Υλικά για 2-4 άτομα ½ κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά, περασμένο από τη μηχανή μία φορά 1 κιλό φρέσκια ντομάτα στον τρίφτη ή 2 κουτάκια κονκασέ 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 4 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 1 πρέζα ...

Read More »

Σπαγγέτι με πικάντικη σάλτσα ντομάτας

Υλικά για 4 μερίδες 1 πακέτο σπαγγέτι 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες 1 μικρή καυτερή πιπεριά 1 σφηνάκι βότκα 2 φλιτζάνια τριμμένο αγελαδινό τυρί με χαμηλά λιπαρά 2 κουταλιές της σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού ή 2 κουταλιές του γλυκού ξερός βασιλικός ...

Read More »

Καραμελωμένα μπουτάκια κοτόπουλου

Υλικά για 4-6 άτομα 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη 2 κουταλιές της σούπας νερό 2 κουταλιές της σούπας μέλι 2 κουταλιές ξύδι βαλσάμικο 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon 1 κουταλιά μελάσα 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο 1 ...

Read More »