ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΦΑΓΗΤΑ

Κεφτέδες με τόνο και ταραμά

Υλικά : 250 γρ. τόννο (κονσέρβα) 2-3 χονδρές φέτες  μπαγιάτικο ψωμί 1-2 κουταλιές της σούπας ταραμά 2-3 κρεμμύδια τριμμένα 3-4 σκελίδες σκόρδου λειωμένες Λίγη ρίγανη Λίγο μαύρο πιπέρι τριμμένο 1 φακελάκι ξηρή μαγιά Ελαιόλαδο για τηγάνισμα Εκτέλεση : Μουσκεύουμε το ...

Read More »

Γεμιστά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Αδειάζουμε προσεκτικά τις ντομάτες και τις πιπεριές, ρίχνουμε μέσα λίγο αλάτι και τις γυρνάμε ανάποδα για να στραγγίσουν.Το εσωτερικό απο τις ντομάτες το περνάμε στον τρίφτη.Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι, το σκορδο, τη μελιτζάνα και τα κολυκυθάκια.Προσθέτουμε την ...

Read More »

Γαρίδες με σκορδόλαδο

Υλικά : 500 γρ. κατεψυγμένες, καθαρισμένες γαρίδες Νερό, αλάτι 2-4 σκελίδες σκόρδο 5 κουταλιές της σούπας λάδι ½ ποτήρι άσπρο κρασί Πιπέρι 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος Εκτέλεση : Τοποθετούμε τις παγωμένες γαρίδες σε νερό που βράζει, όπου προσθέτουμε ...

Read More »

Λαζάνια με κολοκυθάκια και τυριά

Υλικά για 4-6 άτομα Για τα λαζάνια 50 γραμμάρια φέτα κομμένη σε κομματάκια 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο 4 κουταλιές της σούπας σταφίδες ξανθές 1 αυγό χτυπημένο 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά 1/2 κουτί ψιλοκομμένο ντοματάκι 1/2 φλιτζάνια μαϊντανό αλάτι ...

Read More »

Κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες baby και θυμάρι

Υλικά 1 ολόκληρο κοτόπουλο 2 λεμόνια κομμένα στη μέση 5 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 1/2 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο θυμάρι 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι 1/4 φλιτζάνι νερό 1/4 φλιτζάνι λευκό κρασί ...

Read More »

Ριζότο με κρέμα γραβιέρας

Υλικά για 2-4 άτομα Για το ριζότο 1 – 1,5 λίτρα ζωμός κοτόπουλου σπιτικός ή έτοιμος 300 γραμμάρια ρύζι για ριζότο (καρναρόλι ή αρμπόριο) ½ ματσάκι μυρώνια (για την ακρίβεια τα φύλλα τους), ψιλοκομμένα ή μαϊντανό ψιλοκομμένο 300 ml λευκό ...

Read More »

Αρνάκι στο φούρνο με πατάτες

Υλικά για 4-6 άτομα αλάτι-πιπέρι ρίγανη 1 1/2-2 κιλά πατάτες κομμένες σε κύβους (ή πατάτες κανονικές) 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε κομματάκια 2 κουταλιές της σούπας φυλλαράκια φρέσκου δενδρολίβανου 1/3 του φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο 2 κιλά αρνίσιο κότσι 4-5 ...

Read More »

Πίτσα με αντζούγιες και παρμεζάνα

Υλικά για 6-8 άτομα Για τη ζύμη 4 αυγά 400 γραμμάρια γάλα 400 γραμμάρια αλεύρι 400 γραμμάρια νερό 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι Για την γαρνιτούρα 5 ωμές ντομάτες 1 μικρό κρεμμύδι βασιλικό 100 γραμμάρια ...

Read More »

Πατατοσαλάτα με γιαούρτι

Υλικά για 2-4 άτομα 4 πατάτες βρασμένες 2 καρότα καθαρισμένα και τριμμένα 4 κουταλιές ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο χυμό από μισό λεμόνι 500 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 10 φυλλαράκια δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο (ή ξερό 1 ...

Read More »

Κυπριακή σεφταλιά

Υλικά για 4-6 άτομα 1 κιλό κιμά χοιρινό και βοδινό 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 4 κουταλιές αλεσμένη φρυγανιά Δυόσμος Κανέλα Αλάτι Πιπέρι Μισό ποτήρι νερό παγωμένο 1 μπόλια Εκτέλεση Ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά και αφήνουμε ...

Read More »