ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΦΑΓΗΤΑ

Χταπόδι Στιφάδο – Αγιορείτικη Συνταγή

Μια μοναδική και αυθεντική συνταγή από το Περιβόλι της Παναγίας… και το best seller βιβλίο μαγειρικής του Μοναχού Επιφάνιου «Μαγειρική του Αγίου Όρους».  Υλικά (για 6 μερίδες) 1 χταπόδι 1,5 με 2 κιλά 1,5 κιλό κρεμμύδια ξερά (στο μέγεθος καρυδιού) ...

Read More »

Ψαροκεφτέδες με μπακαλιάρο

Εκτέλεση Αφαιρέστε από το μπακαλιάρο τα κόκαλα και τα χοντρά πετσάκια και λιανίστε τον. Ζυμώστε τον με το ψωμί που έχετε μουλιάσει, το κρεμμύδι, τη ντομάτα και τα αρωματικά. Πριν τηγανίσετε τους κεφτέδες, πασπαλίστε τους με αλεύρι. ΥΛΙΚΑ :    1 ...

Read More »

Κοτόπουλο γεμιστό με πιπεριές, τυρί και ντομάτα

Υλικά συνταγής 700 γρ. κοτόπουλο φιλέτο (κατά προτίμηση μπούτι) 1 πιπεριά (ότι χρώμα θέλετε!) 1 ζουμερή ντομάτα 1 φέτα κίτρινο τυρί τοστ 4 πατάτες 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο 2 μέτρία πορτοκάλια 1 λεμόνι λίγη μουστάρδα αλάτι πιπέρι ρίγανη Βεβαιωνόμαστε ότι το ...

Read More »

Γαλέος σαγανάκι

Εκτέλεση Αλατίζουμε το ψάρι, τουλάχιστον 2 ώρες πριν και το βάζουμε σε μια μικρή ρηχή κατσαρόλα (Δηλ. ταβάς) μόλις να χωράνε σε αυτό τα κομμάτια του. Βάζουμε κρύο νερό, τόσο ώστε να σκεπαστούν λίγο. Έπειτα βάζουμε στη φωτιά το σκεύος ...

Read More »

Χορτόψωμο

Υλικά : 1 κιλό αλεύρι (μισό σκληρό, μισό μαλακό) 2 ποτήρια του νερού ελαιόλαδο 3 ποτήρια νερό (ίσως και περισσότερο, ανάλογα με το αλεύρι) 1 ματσάκι κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος λιγότερος μαιντανος ψιλοκομμένος λίγο αλάτι 2 φακελάκια μπέικινγκ ...

Read More »

Αγιορείτικο ψωμί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Υλικα : 1 κιλό αλεύρι ολικής αλέσεως 2 κιλά αλεύρι άσπρο Προζύμι ( μαγιά νωπή 1.5 κουταλιά της σούπας) αλάτι 2 1/2 κουταλάκια του τσαγιού χλιαρό νερό όσο πάρει Αποβραδίς “πιάνουμε” το προζύμι με λίγο χλιαρό νερό και ...

Read More »

Ομελέτα με πατάτες και μανιτάρια

Υλικά 3 μανιτάρια ψιλοκομμένα 3 μεγάλες πατάτες 3 αυγά 3 κρεμμύδια ½ πράσο Αλάτι πιπέρι λάδι Εκτέλεση 1 Καθαρίζουμε τις πατάτες , τις πλένουμε και τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. 2 βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το λάδι να ...

Read More »

Σπετζοφάι (βολιώτικο)

Υλικά 1/2 κιλό λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες 10 πράσινες πιπεριές κέρατο 1/2 κιλό ντομάτες ώριμες πολτοποιημένες 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι Μια πολύ καλή συνταγή για σπετζοφάι, όπως το φτιάχνουν στο Βόλο. Να ξέρετε ότι το σπετζοφάι (ή αλλιώς ...

Read More »

Κεφτεδάκια

Υλικά 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο 1/2 κιλό κιμά χοιρινό 250 γραμ. ψωμί (ψίχα) 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα αλάτι πιπέρι 2 αυγά χτυπημένα δυόσμος ψιλοκομμένος ρίγανη αλεύρι Ελαιόλαδο για τηγάνισμα Αυτή εδώ είναι η παραδοσιακή συνταγή για κεφτεδάκια τηγανιτά.  Με τα ...

Read More »

Μουσακάς

Υλικά 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο 3 φρέσκιες ντομάτες 2 κρεμμύδια 2 σκελίδες σκόρδο δύοσμος αλάτι πιπέρι 1/2 λίτρο σπορέλαιο για τηγάνι βασιλικός 2 φύλλα δάφνης 1 κιλό πατάτες 1 κιλό μελιτζάνες τσακώνικες 1 κιλό κολοκύθια 300 γρ. τυρί τριμμένο 1 ...

Read More »