ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΦΑΓΗΤΑ

Ρώσικη σαλάτα

Υλικά 1/2 κιλό λαχανικά κατεψυγμένα (αρακάς καρότο φασολάκια καλαμπόκι κλπ) αλάτι πιπέρι 1 αυγό 300 γρ. μαγιονέζα 1 κουταλιά μουστάρδα 1 κουταλιά κάπαρη 2 πατάτες μέτριες 1 φλυτζάνι του καφέ αγγουράκι τουρσί Η ρώσικη σαλάτα είναι μια από τις ωραιότερες ...

Read More »

Λιγκουίνι με γαρίδες

Υλικά 500 γρ. λιγκουίνι αλάτι πιπέρι γραβιέρα τριμμένη για το σερβίρισμα 400 γρ. κρέμα γάλακτος 500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες κατεψυγμένες 1/2 ματσάκι μαϊντανό 2 κουταλιές ελαιόλαδο 1 κούπα ούζο Αυτή η μακαρονάδα είναι πολύ νόστιμη και προπαντώς πολυ gourmet! Δοκιμάστε ...

Read More »

Τυροκροκέτες

Υλικά 4 κουταλιές κοφτές αλεύρι 3 κουταλιές κοφτές βούτυρο 1 φλιτζάνι γάλα 2 κρόκοι αβγών 2 φλιτζάνια τριμμένη παρμεζάνα ή γραβιέρα λίγο πιπέρι ασπράδια 2 αβγών αλεύρι για το τηγάνισμα λίγη γαλέτα Οι τυροκροκέτες είναι αγαπημένο σνακ, κατάλληλο για παιδάκια, ...

Read More »

Σκορδαλια με σπανάκι

Υλικά : 1.5 φλιτζάνι τσαγιού σπανάκι πλυμένο, ψιλοκομμένο και ζεματισμένο 1.5 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια 1 φλιτζάνι τσαγιού ψωμί μουσκεμένο και στυμμένο 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι 3 σκελίδες σκόρδο Ξύδι ή χυμός λεμονιού Αλάτι Εκτέλεση : Αν έχουμε μπλέντερ, βάζουμε όλα ...

Read More »

Χταπόδι Στιφάδο – Αγιορείτικη Συνταγή

Μια μοναδική και αυθεντική συνταγή από το Περιβόλι της Παναγίας… και το best seller βιβλίο μαγειρικής του Μοναχού Επιφάνιου «Μαγειρική του Αγίου Όρους».  Υλικά (για 6 μερίδες) 1 χταπόδι 1,5 με 2 κιλά 1,5 κιλό κρεμμύδια ξερά (στο μέγεθος καρυδιού) ...

Read More »

Ψαροκεφτέδες με μπακαλιάρο

Εκτέλεση Αφαιρέστε από το μπακαλιάρο τα κόκαλα και τα χοντρά πετσάκια και λιανίστε τον. Ζυμώστε τον με το ψωμί που έχετε μουλιάσει, το κρεμμύδι, τη ντομάτα και τα αρωματικά. Πριν τηγανίσετε τους κεφτέδες, πασπαλίστε τους με αλεύρι. ΥΛΙΚΑ :    1 ...

Read More »

Κοτόπουλο γεμιστό με πιπεριές, τυρί και ντομάτα

Υλικά συνταγής 700 γρ. κοτόπουλο φιλέτο (κατά προτίμηση μπούτι) 1 πιπεριά (ότι χρώμα θέλετε!) 1 ζουμερή ντομάτα 1 φέτα κίτρινο τυρί τοστ 4 πατάτες 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο 2 μέτρία πορτοκάλια 1 λεμόνι λίγη μουστάρδα αλάτι πιπέρι ρίγανη Βεβαιωνόμαστε ότι το ...

Read More »

Γαλέος σαγανάκι

Εκτέλεση Αλατίζουμε το ψάρι, τουλάχιστον 2 ώρες πριν και το βάζουμε σε μια μικρή ρηχή κατσαρόλα (Δηλ. ταβάς) μόλις να χωράνε σε αυτό τα κομμάτια του. Βάζουμε κρύο νερό, τόσο ώστε να σκεπαστούν λίγο. Έπειτα βάζουμε στη φωτιά το σκεύος ...

Read More »

Χορτόψωμο

Υλικά : 1 κιλό αλεύρι (μισό σκληρό, μισό μαλακό) 2 ποτήρια του νερού ελαιόλαδο 3 ποτήρια νερό (ίσως και περισσότερο, ανάλογα με το αλεύρι) 1 ματσάκι κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος λιγότερος μαιντανος ψιλοκομμένος λίγο αλάτι 2 φακελάκια μπέικινγκ ...

Read More »

Αγιορείτικο ψωμί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Υλικα : 1 κιλό αλεύρι ολικής αλέσεως 2 κιλά αλεύρι άσπρο Προζύμι ( μαγιά νωπή 1.5 κουταλιά της σούπας) αλάτι 2 1/2 κουταλάκια του τσαγιού χλιαρό νερό όσο πάρει Αποβραδίς “πιάνουμε” το προζύμι με λίγο χλιαρό νερό και ...

Read More »