ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΦΑΓΗΤΑ

Γαρίδες με σκορδόλαδο

Υλικά : 500 γρ. κατεψυγμένες, καθαρισμένες γαρίδες Νερό, αλάτι 2-4 σκελίδες σκόρδο 5 κουταλιές της σούπας λάδι ½ ποτήρι άσπρο κρασί Πιπέρι 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος Εκτέλεση : Τοποθετούμε τις παγωμένες γαρίδες σε νερό που βράζει, όπου προσθέτουμε ...

Read More »

Κολοκυθόπιτα νηστίσιμη (χωρίς ζάχαρη)

Υλικά : ½ κιλό φύλλα 1 κιλό κολοκύθια (μεγάλα) 1 φλυτζάνι του τσαγιού χοντροτριμμένη καρυδόψυχα Ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων 1-2 φλυτζάνια του καφέ ρύζι γλασσέ χοντροκοπανισμένο ή σιμιγδάλι χοντρό Λίγο αλάτι Λίγο σουσάμι προαιρετικά Εκτέλεση Ξύνουμε τα κολοκύθια ...

Read More »

Γιουβαρλάκια με τόνο

Υλικά : 250 γρ.περίπου τόνο κονσέρβας 1 κρεμμύδι τριμμένο 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες Λίγος μαϊδανός ψιλοκομμένος Φρυγανιά τριμμένη Δύο φλυτζάνια του καφέ ασπράδια δύο αυγών χτυπημένα μαρέγκα Λίγο αλάτι,πιπέρι,ρίγανη Για την σάλτσα : ½ λίτρο γάλα 1 κουταλιά της σούπας ...

Read More »

Φασολάκια με χταπόδι

Υλικά : ½ κιλό φασολάκια 2-3 καρότα κομμένα σε ροδέλες 3-4 φύλλα σέλινο 1 πιπεριά 2-3 κρεμμύδια χοντροκομμένα Φρέσκια ντομάτα Αλάτι Εκτέλεση : Εφόσον έχουμε  πλύνει και καθαρίσει τα φασολάκια αρχίζουμε να τα βράζουμε. Βράζουμε το χταπόδι χωρίς τίποτε άλλο ...

Read More »

Τραχανάς

ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Βράζουμε 3,5 φλιτζάνια νερό μαζί με το γάλα, τη φυτίνη και το λάδι. Ρίχνουμε τον τραχανά λίγο λίγο,ανακατευόντας.Μόλις πάρει βράση , ρίχνουμε το τυρί. Αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 10 λεπτά. Ρίχνουμε το πιπέρι και κατεβάζουμε από ...

Read More »

Λιόψωμο

Υλικά : 1 κιλό αλεύρι (μισό σκληρό, μισό μαλακό κατά προτίμηση) 2 ½ ποτήρια του νερού χυμό από φρέσκα πορτοκάλια 2 ½ ποτήρια του νερού, νερό 2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ Λίγο αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα διαλυμένη σε λίγο ...

Read More »

Κάβουρες Γιαχνί

Υλικά : 2 καβούρες μεγάλες 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 φλιτζάνι λάδι 1,5 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ 1 κρασοπότηρο κρασί κόκκινο Αλάτι, πιπέρι, δάφνη Εκτέλεση : Ρίχνουμε τις καβούρες ...

Read More »

Καλαμποκόπιτα με μανιτάρια

Υλικά 2 ποτήρια αλεύρι από καλαμπόκι 1 ποτήρι αλεύρι 1 μπέικιν πάουντερ , προαιρετικά λίγη σόδα 3 αυγά , λίγο αλάτι , λίγη ζάχαρη 1 ποτήρι ζεστό γάλα ½ ποτήρι λαδί  (μισό ελαιόλαδο ,μισό σπορέλαιο) 1 ποτήρι τυρί φέτα 3 ...

Read More »

Χταποδόσουπα

Υλικά : 1 κιλό μικρά χταπόδια 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο ½ φλιτζάνι της σούπας ντοματοπελτέ Αλάτι ,πιπέρι ,ξίδι Ρύζι (προαιρετικά) Εκτέλεση : Βράζουμε τα χταποδάκια και κρατάμε το ζουμί τους. Τα ψιλοκόβουμε. Τσιγαρίζουμε ...

Read More »

Πατατοκεφτέδες

Υλικά : 1 κιλό πατάτες 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο  μαϊντανό 1 κουταλιά ψιλοκομμένο δυόσμο 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη 3 κουταλιές ελαιόλαδο 200γρ. τυρί σόγιας ½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο 1 κουταλιά χυμό λεμονιού Αλάτι και πιπέρι Αλεύρι Σπορέλαιο για ...

Read More »