ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΦΑΓΗΤΑ

Ντομάτες γεμιστές με τονοσαλάτα

Υλικά για 4-6 άτομα 6 ντομάτες καθαρισμένες από την ψίχα 1 καρότο 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο χυμό από ½ λεμόνι 1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα αλάτι, πιπέρι 2 κονσέρβες τόνο σουρωμένο 10 καρδιές αγκινάρες συντηρημένες ...

Read More »

Τηγανιτές πατάτες με γραβιέρα

Υλικά για 2-4 άτομα 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 30 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 150 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη αλάτι πιπέρι 1 κιλό πατάτες κομμένες 2 κρεμμύδια κομμένα 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο  Εκτέλεση Σοτάρετε το βούτυρο με το ...

Read More »

Ρύζι με σάλτσα κόκκινη και μανιτάρια

Υλικά : 2 κούπες μανιτάρια ψιλοκομμένα 2 κούπες ρύζι (κίτρινο, για ρύζι σπυρωτό) 2 κρεμμύδια ξερά 1 κρεμμύδι φρέσκο 2 ντομάτες ώριμες φρέσκες ή ντοματάκια κονσέρβας 2 σκελίδες σκόρδο 1 κουταλιά βούτυρο φυτικό Λάδι, αλάτι, πιπέρι και αν θέλουμε λίγη ...

Read More »

Πατάτες με πορτοκάλι

Υλικά για 2-4 άτομα 1 κιλό στρογγυλές πατατούλες για φούρνο Ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι  Χυμός από 2 πορτοκάλια  Χυμός από 2 λεμόνια  Μισό κουταλάκι του γλυκού κύμινο  Αλάτι  Πιπέρι  Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο άνηθος  Εκτέλεση Πλένετε καλά τις πατάτες, τις ...

Read More »

Πέννες με σάλτσα γιαουρτιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Σε βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο.Προσθέτουμε το πιπέρι καγιέν, την πάπρικα και ανακατεύουμε.Στην συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και το τυρί και πάλι ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαιντανό και προσθέτουμε τις βρασμένες πέννες.Ανακατεύουμε ελαφρώς και το ...

Read More »

Τηγανίτες με πράσο και κρεμμύδι

Υλικά για 2-4 άτομα 2 πράσα 1 ποτήρι νερό 2 αβγά 250 γραμμάρια αλεύρι 300 γραμμάρια τριμμένη φέτα 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κουταλιά του γλυκού σόδα κύμινο αλάτι πιπέρι 200 γραμμάρια τριμμένο μανούρι  Εκτέλεση Βάζετε το νερό σε μια κατσαρόλα ...

Read More »

Γιουβέτσι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια ,τα σκόρδα και τα ψιλοκόβουμε.Κατόπιν τα βάζουμε σε έναν ταβά και τα σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά.Στη συνέχεια , ρίχνουμε δύο λίτρα νερό στον ταβά μας , και όταν αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά. Τότε ρίχνουμε ...

Read More »

Κριθαράκι με χταπόδι

Εκτέλεση Βράζουμε το χταπόδι σε κατσαρόλα με ένα φλιτζάνι κρασί λευκό. Δεν προσθέτουμε νερό γιατί θα βγάλει το χταπόδι. Όταν μαλακώσει το καθαρίζουμε από τις βεντούζες και το κόβουμε σε κομμάτια 2 εκατοστών. Σε τηγάνι βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε ...

Read More »

Μακαρονάκι κοφτό με καρύδια

Υλικά : 300 γρ. καρύδια 3 κουταλιές της σούπας ψωμί μουσκεμένο και στυμμένο 3 σκελίδες σκόρδο Αλάτι 500 γρ. κοφτό μακαρονάκι Εκτέλεση : Κοπανίζουμε τα 250 γρ καρύδια στο γουδί και προσθέτουμε το ψωμί, το σκόρδο και το αλάτι χτυπώντας ...

Read More »

Πιλάφι με πεταλίδες

Υλικά : ½ κιλό πεταλίδες 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο 1 κουταλιά αγριοκάροτο ψιλοκομμένο 1 ματσάκι κρίταμο ψιλοκομμένο 1 φλιτζάνι λάδι 1 φλιτζάνι ρύζι σκληρό (κίτρινο) ½ κρασοπότηρο λεμόνι Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση : Αφαιρούμε  το κέλυφος από τις πεταλίδες. ...

Read More »