ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΦΑΓΗΤΑ

Γλυκοπατάτες γλασαρισμένες με πορτοκάλι

Υλικά για 6-8 άτομα 1.300 γραμμ. γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε ροδέλες 1/2 φλιτζάνι βούτυρο 1/2 φλιτζάνι μέλι 1/2 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού 2 ξυλάκια κανέλλας 1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο ξύσμα πορτοκαλιού Εκτέλεση Προθερμάνετε ...

Read More »

Ψαρονέφρι με θυμάρι και πατάτες

Υλικά για 2-4 άτομα 3 κομμάτια ψαρονέφρι, κομμένα σε τέσσερα κομμάτια 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 200 ml  κόκκινο κρασί 2 κουταλιές σούπας μέλι 1 κουταλιά σούπας θυμάρι ξερό, τριμμένο 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο 1 πρέζα αλάτι, πιπέρι Για τις πατάτες ...

Read More »

Γαλέος με σπανάκι

Υλικά για 2-4 άτομα 1200 γραμμάρια γαλέο φιλέτο Σπανάκι (όση ποσότητα θέλουμε) 3 ώριμες ντομάτες 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο 1 λεμόνι Ελαιόλαδο Αλάτι Πιπέρι Εκτέλεση Πλένετε το σπανάκι και το βράζετε σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό για λίγα λεπτά. ...

Read More »

Κοτόπουλο με σως τεριγιάκι και ρύζι

Υλικά για 2-4 άτομα 3/4 φλιτζανιού σόγια σως 1/4 φλιτζάνι μέλι 1 1/4 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο τζίντζερ 1 κιλό χωρίς κόκαλα στήθος κοτόπουλο κοπανισμένο Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 4 κουταλάκια του γλυκού φυτικό λάδι 2 μέτρια κρεμμυδάκια κομμένα  σε λεπτές ...

Read More »

Ντοματίνια γεμιστά με φέτα και βασιλικό

Υλικά για 2-4 άτομα 24 ντοματίνια 150 γραμμάρια τυρί φέτα 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα ή σάλτσα σαλάτας ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο αγγούρι 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό Εκτέλεση Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε ...

Read More »

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Υλικά για 4-6 άτομα 3/4 κιλού κιμάς 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι 1/2 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι 2 αυγά 3 κλωναράκια ψιλοκομμένο μαϊντανό 1-2 λεμόνια Αλάτι Πιπέρι Εκτέλεση Ο κιμάς μπορεί να είναι από οποιοδήποτε κρέας τρυφερό. ...

Read More »

Δροσερή σαλάτα με μαρούλι, αυγό και τόνο

Υλικά για 4-6 άτομα 6 φύλλα μαρουλιού ψιλοκομμένα 2 φύλλα κόκκινου λάχανου ψιλοκομμένα 4 αυγά βραστά κομμένα σε ροδέλες 1 τόνος σε λάδι 1 ντομάτα ψιλοκομμένη 1 αγγούρι ψιλοκομμένο Αλάτι, ρίγανη Ελαιόλαδο ξίδι μπαλσάμικο Εκτέλεση Σε ξύλο κοπής ψιλοκόβετε όλα ...

Read More »

Πιπεριές σουφλέ

Υλικά για 4-6 άτομα 1 κιλό κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης 1 κιλό πράσινες πιπεριές 350 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο 400 γραμμάρια κίτρινα τυριά που λιώνουν 1 δόση μπεσαμέλ Kέτσαπ Εκτέλεση Ψήνετε τις κόκκινες πιπεριές και τις ξεφλουδίζετε. Τηγανίζετε τις πράσινες πιπεριές και ...

Read More »

Ψωμί με πέστο βασιλικού

Υλικά για 2-4 άτομα 1 ψωμί λευκό κομμένο σε φέτες ή μια μεγάλη μπαγκέτα 4 ματσάκια πλατύφυλλος βασιλικός 5 – 6 σκελίδες σκόρδου, χοντροκομμένες 200 ml ελαιόλαδο 100 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Δουλεύετε μαζί στο μπλέντερ το ...

Read More »

Σαλάτα με γαρίδες, μακαρόνια και μάνγκο

Υλικά για 4-6 άτομα 2 καρότα 1 μικρή σελινόριζα 2 φλιτζάνια βίδες ζυμαρικά 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες 1 μάνγκο κομμένο σε κύβους Μαϊντανός σγουρός 500 γραμμάρια γαρίδες μεσαίου μεγέθους Για το ντρέσινγκ 1 φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι 25 γραμμάρια χαβιάρι ...

Read More »