ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΦΑΓΗΤΑ

Κεφτεδάκια φούρνου

Υλικά για 2-4 άτομα 600 γραμμάρια κιμά 2 αυγά 1-2 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη ½ φραντζόλα ψωμί ( 2-3 ημερών) 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κύμινο 1 ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη 1 ποτήρι του λικέρ ούζο Αλάτι Πιπέρι  Εκτέλεση ...

Read More »

Ριζότο με μανιτάρια και ελιές

Υλικά για 2-4 άτομα 1 φλυτζάνι του καφέ καστανό ρύζι 50 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε φέτες 1 πιπεριά 5 ελιές 1 κρεμμύδι αλάτι πιπέρι παρμεζάνα  Εκτέλεση Βάζετε νερό σε μια κατσαρόλα και το αφήνετε μέχρι να βράσει. Μόλις βράσει προσθέτετε ...

Read More »

Πέννες στο φούρνο με τόνο και σάλτσα τυριού

Υλικά για 2-4 άτομα 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο 500 γραμμάρια πέννες 1 κρεμμύδι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο 2 κονσέρβες τόνο στραγγισμένο των 185 γραμμαρίων 500 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας εμπορίου ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος βασιλικός 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ...

Read More »

Φακόρυζο Αγιορείτικο

Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα, βάλτε το χταπόδι και το ξίδι. Ρίξτε μπόλικο νερό να το σκεπάζει και βράστε το 1 ώρα. Σε μια άλλη κατσαρόλα, βάλτε τις φακές με τα κρεμμύδια. Ρίξτε 3 κούπες νερό και βράστε 30′. Στραγγίστε το ...

Read More »

Κουνουπίδι ψητό στο φούρνο

Υλικά για 2-4 άτομα 1 κεφάλι κουνουπίδι 2-4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Αλάτι και πιπέρι 170 γραμμάρια γιαούρτι 2-3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο  Εκτέλεση Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς C. Τοποθετείτε το κουνουπίδι σε ένα ταψί ...

Read More »

Ομελέτα με μπανάνες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Βάζουμε στο τηγάνι τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τις ντοματες να σωταριστούν, για λίγο, με το λάδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις μπανάνες , το κάρυ, το αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρώς. Κτυπάμε επαρκώς τα αυγά και περιχύνουμε το μείγμα ...

Read More »

Μανιτάρια ψητά με τυριά

Υλικά 300γρ μανιτάρια πρόβεια 200γρ κρέμα γάλακτος 200γρ ανθότυρο , κεφαλοτύρι , κασέρι 2 φρέσκα κρεμμυδάκια Λάδι , αλάτι , πιπέρι Ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένο κεφαλοτύρι Εκτέλεση 1.Kόβουμε από τα μανιτάρια τα κοτσάνια και τα τρίβουμε στον τρίφτη. Σε μια ...

Read More »

Φασόλια σαλάτα

Υλικά : 150 γρ. φασόλια μαυρομάτικα 150 γρ. μικρά φασόλια άσπρα ή κόκκινα 2 κρεμμύδια τριμμένα ½ φλιτζάνι αλεσμένη καρυδόψιχα Αλάτι 1 κουταλιά μουστάρδα ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο 3 κουταλιές ξύδι 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό Εκτέλεση : Βράζουμε ...

Read More »

Αγιορείτικο ψωμί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Αποβραδίς “πιάνουμε” το προζύμι με λίγο χλιαρό νερό και αλεύρι (να είναι σαν χυλός) σε μία λεκανίτσα, την οποία σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος, για να φουσκώσει  ο χυλός. Το πρωί κοσκινίζουμε το ...

Read More »

Πιπεριές γεμιστές με τυρί

Υλικά 1 Κιλό πιπεριές μετρίου μεγέθους 750 γρ. τυρί φέτα 4 αυγά 4-5 ώριμες ντομάτες Λάδι για τηγάνισμα 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο Εκτέλεση Πλένουμε τις πιπεριές, τις ανοίγουμε, βγάζουμε τους σπόρους και τις τηγανίζουμε ελαφρά. Χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε ...

Read More »