ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΦΑΓΗΤΑ

ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ: ΚΟΚΚΙΝΑ ΑΥΓΑ, ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ (ΣΥΝΤΑΓΕΣ)

Η Μεγάλη εβδομάδα πλησιάζει προς την κορύφωση του θείου δράματος και η Πέμπτη είναι η πιο σημαντική ‘γαστρονομικά’ ημέρα των εορτών του Πάσχα. Γιατί βάφουμε κόκκινα αυγά; Συνταγές για κουλουράκια και τσουρέκια (pics) Οι ημέρες του Πάσχα πλησιάζουν και για ...

Read More »

Κριθαράκι με δαφνόφυλλα και κύμινο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι.”Σβήνουμε” με νερό.Γεμίζουμε τον ταβά (κατσαρόλα) μέχρι τη μέση και βάζουμε να κοχλάσει, αφού έχουμε ρίξει αλάτι,δαφνόφυλλα και κύμινο.Αφού κοχλάσει, ρίχνουμε και το κριθαράκι. Το αφήνουμε να φουσκώσει,ανακατεύουμε να “πιει” τα ...

Read More »

Χυλοπίτα Αγιορείτικη

Εκτέλεση Προσθέτουμε στην κατσαρόλα 4-5 ποτήρια νερού λίγο αλάτι και μόλις βράσει ρίχνουμε τις χυλοπίτες. 2.Τις αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά χωρίς να χυλώσουν και τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. 3.Στην κατσαρόλα βάζουμε την Αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα με ...

Read More »

Μακαρονάκι κοφτό με καρύδια

Υλικά : 300 γρ. καρύδια 3 κουταλιές της σούπας ψωμί μουσκεμένο και στυμμένο 3 σκελίδες σκόρδο Αλάτι 500 γρ. κοφτό μακαρονάκι Εκτέλεση : Κοπανίζουμε τα 250 γρ καρύδια στο γουδί και προσθέτουμε το ψωμί, το σκόρδο και το αλάτι χτυπώντας ...

Read More »

Μαγειρίτσα με μανιτάρια

Υλικά : 1 κιλό μανιτάρια  2 αυγά 4 κρεμμύδια φρέσκα 1 ματσάκι αντίδια ½ ματσάκι άνηθο ½  ματσάκι μαϊντανό 1 ποτήρι του κρασιού λάδι και λίγο βούτυρο 1 λεμόνι, αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση : Ψιλοκόβουμε και καθαρίζουμε τα μανιτάρια. Τα ...

Read More »

Ρύζι με σάλτσα κόκκινη και μανιτάρια

Υλικά : 2 κούπες μανιτάρια ψιλοκομμένα 2 κούπες ρύζι (κίτρινο, για ρύζι σπυρωτό) 2 κρεμμύδια ξερά 1 κρεμμύδι φρέσκο 2 ντομάτες ώριμες φρέσκες ή ντοματάκια κονσέρβας 2 σκελίδες σκόρδο 1 κουταλιά βούτυρο φυτικό Λάδι, αλάτι, πιπέρι και αν θέλουμε λίγη ...

Read More »

Κολοκυθολούλουδα με αυγά

Υλικά : 20-30 λουλούδια 3-4 αυγά 2 κουταλιές βούτυρο 5-6 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα ¾ φλυτζάνια  του τσαγιού τυρί τριμμένο (κεφαλοτύρι) Πιπέρι-αλάτι Εκτέλεση : Καθαρίζουμε τα λουλούδια από τα κοτσάνια και τα πλένουμε. Τα ζεματίζουμε σε βραστό νερό με λίγο αλάτι, ...

Read More »

Πένες με σάλτσα πιπεριάς

Υλικά 4 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο 4 ώριμες ντομάτες 1 καυτερή πιπεριά 3 σκελίδες σκόρδο 1 μεγάλο κρεμμύδι 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό 3 κουταλιές ξύδι Αλάτι και  πιπέρι 500γρ. πένες’ Εκτέλεση Καθαρίζουμε τα λαχανικά , τα τεμαχίζουμε ...

Read More »

Σκορδαλια με σπανάκι

Υλικά : 1.5 φλιτζάνι τσαγιού σπανάκι πλυμένο, ψιλοκομμένο και ζεματισμένο 1.5 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια 1 φλιτζάνι τσαγιού ψωμί μουσκεμένο και στυμμένο 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι 3 σκελίδες σκόρδο Ξύδι ή χυμός λεμονιού Αλάτι Εκτέλεση : Αν έχουμε μπλέντερ, βάζουμε όλα ...

Read More »

Ρεβίθια φούρνου

Υλικά 1 κιλό ρεβίθια ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή λιωμένα 1 κουταλιά ρίγανη 2 καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες Αλάτι και κόκκους μαύρο πιπέρι 1 ματσάκι ψιλοκομμένο σέλινο 1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού Εκτέλεση Χρησιμοποιούμε ευρύχωρο πήλινο σκεύος ή ...

Read More »