ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΦΑΓΗΤΑ

Χταπόδι βραστό

Υλικά 1 κιλό χταπόδι 1 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι ξύδι 1 κουταλάκι ρίγανη ή θυμάρι Εκτέλεση Το χταπόδι βραστό είναι εξαιρετικός μεζές που μπορείτε να τον σερβίρετε μαζί με ουζάκι στην παρέα. Είναι και πολύ εύκολο αφού ουσιαστικά ...

Read More »

Ρύζι με φασόλια

Υλικά 250 γρ. φασόλια 250 γρ. ρύζι 1 κρεμμύδι τριμμένο 1 καρότο ψιλοκομμένο 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σέλινο 4 ώριμες ντομάτες περασμένες από το ρεντέ 1 πιπεριά 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι Αλάτι Εκτέλεση Βάζουμε τα φασόλια να σταθούν μια ...

Read More »

Σαλάτα με σολομό και ζυμαρικά

Υλικά 250 γρ. ζυμαρικά (βίδες ή πένες) βρασμένα για 10 λεπτά 4 κουταλάκια μουστάρδα 2 κουταλάκια ξύδι 4 κουταλιές ελαιόλαδο 150 γρ. βραστό καλαμπόκι (ή μισή κονσέρβα) 10 ντοματίνια 150 γρ. σολομό βρασμένο 1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 1/2 πιπεριά κόκκινη ...

Read More »

Μακαρόνια με καρύδια και κανέλλα

Εκτέλεση Βράζουμε κανονικά τα μακαρόνια και τα σουρώνουμε. Τα βάζουμε σε μπολ και τα ανακατεύουμε με ψιλοτριμμένα αμύγδαλα και καρύδια, καθώς και λίγη κανέλα. Το φαγητό σερβίρεται ζεστό. ΥΛΙΚΑ : 1 φλιτζάνι ψιλοτριμμένα αμύγδαλα καί καρύδια μισό κιλό μακαρόνια μισό ...

Read More »

Πίτα με ανθότυρο

Μια καταπληκτική συνταγή για πίτα με ανθότυρο. Φτιάξτε την και θα με θυμηθείτε!!! Υλικά 600 γρ. φύλλο παραδοσιακό 350 γρ. ανθότυρο 350 γρ. φέτα τριμμένη 5 αβγά 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο 3 κουταλιές της σούπας μάραθο 1 ποτήρι ελαιόλαδο 500 ...

Read More »

Μακαρόνια με σάλτσα μελιτζάνας

Υλικά ½  κιλό μελιτζάνες 5 μέτριες ώριμες ντομάτες ½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες Αλάτι, πιπέρι ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη 1 κλωναράκι βασιλικός ½ κιλό μακαρόνια Εκτέλεση Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρούς κύβους.Τις αλατίζουμε και ...

Read More »

Χορτόψωμο

Υλικά : 1 κιλό αλεύρι (μισό σκληρό, μισό μαλακό) 2 ποτήρια του νερού ελαιόλαδο 3 ποτήρια νερό (ίσως και περισσότερο, ανάλογα με το αλεύρι) 1 ματσάκι κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος λιγότερος μαιντανος ψιλοκομμένος λίγο αλάτι 2 φακελάκια μπέικινγκ ...

Read More »

Κοντοσούβλι Ρόδου (Παστίδας)

Υλικά συνταγής 2,4 κιλά χοιρινό (λαιμός) 5 κρεμμύδια ροδέλα 5 πιπεριές μεγάλο καρέ 5 τομάτες ροδέλα 120γρ. ηλιέλαιο 30γρ. αλάτι 2 κ.γ.  πιπέρι 1 κ.γ.  κύμινο 1 κ.γ.  πάπρικα κόκκινη γλυκιά 1 κ.γ.  μπούκοβο 1 κ.γ.  ρίγανη Διαδικασία συνταγής Κόβουμε ...

Read More »

Μαγειρίτσα με ταχίνι και ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Βάζουμε στην χύτρα τα μανιτάρια – με το ξερό κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλες φέτες – με ένα φλυτζάνι νερό, την ρίγανη και το πιπέρι, να πάρουν μια βράση. Μετά ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό και όταν κοχλάσει ρίχνουμε το ...

Read More »

Τραχανάς

ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Βράζουμε 3,5 φλιτζάνια νερό μαζί με το γάλα, τη φυτίνη και το λάδι. Ρίχνουμε τον τραχανά λίγο λίγο,ανακατευόντας.Μόλις πάρει βράση , ρίχνουμε το τυρί. Αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 10 λεπτά. Ρίχνουμε το πιπέρι και κατεβάζουμε από ...

Read More »