ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΦΑΓΗΤΑ

Καρμπονάρα φούρνου σπέσιαλ με ταλιατέλες

Μια κλασσική συνταγή για καρμπονάρα με ταλιατέλες στο φούρνο . Δεν είναι καθόλου βαριά αφού περιέχει ελάχιστη κρέμα γάλακτος!Υλικά 1 πακέτο ταλιατέλες 1 σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος Αλάτι-Πιπέρι 4 φέτες μπέικον 3 αυγά ...

Read More »

Σπαγγέτι με πέστο ρίγανης

Δοκιμάστε άλλη μια ιδέα για το γεύμα σας με απλά υλικά Υλικά για 2-4 άτομα 1 φλιτζάνι φρέσκια ρίγανη 1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα 50 γραμμάρια φέτα ψιλοκομμένη 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο αλατοπίπερο 1 πακέτο ...

Read More »

Πιτσα μαργαρίτα

Υλικά 15 γρ. Μαγιά 1,5 ποτήρι χλιαρό νερό 450 γρ. αλεύρι 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι 1 φλιτζάνι του καφέ λάδι 800 γρ. ντομάτες αποφλοιωμένες, ψιλοκομμένες και στραγγισμένες 300 γρ. κασέρι τριμμένο 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένος, ξερός βασιλικός Εκτέλεση ...

Read More »

Ρολά σφολιάτας με λουκάνικο

Υλικά για 4-6 άτομα 1 συσκευασία φύλλο σφολιάτας 1 συσκευασία λουκάνικα 1 ασπράδι αυγού Αλάτι – πιπέρι Εκτέλεση Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανοίξτε τη συσκευασία της ζύμης και κόβετε σε τρίγωνα. Τοποθετήστε κάθε λουκάνικο σε κάθε τρίγωνο ζύμης ...

Read More »

Ομελέτα με φρέσκα σκόρδα ή κρεμμυδάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Βράζουμε τα σκόρδα ή τα κρεμμυδάκια, αφού τα έχουμε ψιλοκοψει,στο τηγάνι με σχεδόν ένα φλυτζάνι νερό, ώστε να μαλακώσουν. Ρίχνουμε λίγο λάδι,αλάτι, μπόλικο πιπέρι και τα αυγά.Ανακατεύουμε το τηγάνι, όλο το μείγμα, μέχρι να ροδίσει. Ευλογία μαγειρείου : ...

Read More »

Ψαρόσουπα με ντομάτα και καρότα

Λαχταριστό και ζεστό πιάτο που μπορεί να αντικαταστήσει γεύμα Υλικά για 2-4 άτομα 2 μεγάλες πατάτες σε κομμάτια 2/3 κούπας ελαιόλαδο 15 κόκκους μαύρο πιπέρι 2 κουταλιές πελτέ ντομάτας 1 ½ κιλό ψάρι κοκκινόψαρο ή άλλο ψάρι για σούπα 1/3 ...

Read More »

Μοσχαρίσιο φιλέτο με μανιτάρια

Υλικά 6 φιλέτα μοσχαρίσιο κρέας 1 κιλό μανιτάρια πλευρώτους φρέσκα 5 σκελίδες σκόρδο Νερό Λάδι Αλάτι Πιπέρι Εκτέλεση Ρίχνουμε στην χύτρα ταχύτητος 2/3 ποτήρι ελαιόλαδο, περιμένουμε να κάψει, ρίχνουμε το σκόρδο και το κρέας, σοτάρουμε ελαφρά και αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε ένα ...

Read More »

Συνταγή για καβουροκεφτέδες

Θαλασσινό ορεκτικό με έντονο άρωμα και γεύση Υλικά για 6-8 άτομα 750 γραμμάρια ψίχα από καβούρι 6 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος 1 αυγό 1 κουταλιά του γλυκού άνηθος ψιλοκομμένος ½ φλιτζάνι τρίμματα από άσπρο ψωμί Αλατοπίπερο ...

Read More »

Τορτελίνια με σάλτσα μανιταριών

Υλικά για 2-4 άτομα 1 πακέτο τορτελίνια 1/3 κούπας λάδι 2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα 1/2 κούπας λευκό κρασί 500 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια 1 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος αλάτι, πιπέρι τριμμένο κασέρι ή γραβιέρα Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ...

Read More »

Χορτόσουπα βελουτέ

Υλικά 2 πατάτες 2 καρότα 1 πράσο 2 με 3 σέσκουλα 2 κρεμμύδια 1 ώριμη ντομάτα Λίγο σέλινο 1 ματσάκι μαϊντανό Αλάτι και πιπέρι 2 κουταλιές κορν φλάουρ Εκτέλεση Καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά, τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια και τα ...

Read More »