ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΦΑΓΗΤΑ

Βακαλάος φρέσκος

Εκτέλεση Καθαρίζουμε τον βακαλάο και τον κόβουμε φέτες, πάχους πέντε έως έξι εκατοστά, και τον πλένουμε καλά. Ο βακαλάος στο εσωτερικό της κοιλιάς του έχει μία μαύρη μεμβράνη, την οποία αφαιρούμε με προσοχή, όπως αφαιρούμε τα αίματα ώσπου να παραμείνει ...

Read More »

Σκορδόψωμο με παρμεζάνα

Υλικά για 4-6 άτομα 3 σκελίδες σκόρδο 1 μπαγκέτα ψωμί 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο 3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα Ρίγανη  Εκτέλεση Βάζετε στο μούλτι τα σκόρδα, το βούτυρο και τη ρίγανη και τα πολτοποιείτε. Κόβετε το ψωμί σε φέτες ...

Read More »

Κουνουπίδι σούπα

Υλικά 1 μέτριο κουνουπίδι 3 πατάτες ½  λίτρο νερό από το βρασμένο κουνουπίδι Αλάτι πιπέρι Μοσχοκάρυδο τριμμένο 3 κουταλιές της σούπας φυτικό βούτυρο 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι ½ ματσάκι μαϊντανός  ψιλοκομμένος Εκτέλεση Πλένουμε το κουνουπίδι, το  κόβουμε σε κομμάτια ...

Read More »

Φασολάκια με χταπόδι

Υλικά : ½ κιλό φασολάκια 2-3 καρότα κομμένα σε ροδέλες 3-4 φύλλα σέλινο 1 πιπεριά 2-3 κρεμμύδια χοντροκομμένα Φρέσκια ντομάτα Αλάτι Εκτέλεση : Εφόσον έχουμε  πλύνει και καθαρίσει τα φασολάκια αρχίζουμε να τα βράζουμε. Βράζουμε το χταπόδι χωρίς τίποτε άλλο ...

Read More »

Τυροκροκέτες με μπρόκολο

Υλικά για 2-4 άτομα 300 γραμμάρια φέτα τριμμένη 200 γραμμάρια τυρί παρμεζάνα 1/2 μπουκετάκι μπρόκολο ψιλοκομμένο 1 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ 1 φλιτζάνι μπύρα  Εκτέλεση Βάζετε σε ένα μπολ 1 φλιτζάνια αλεύρι ...

Read More »

Σαλάτα με καρότο και πορτοκάλι

Υλικά για 2-4 άτομα 450 γρ. καρότα 2 πορτοκάλια 30 γρ. φιστίκια Αιγίνης 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού Aλάτι Mαύρο πιπέρι  Εκτέλεση Καθαρίζετε τα καρότα και τα τρίβετε σε ένα μεγάλο μπολ. Ξεφλουδίζετε τα ...

Read More »

Καλαμάρια γεμιστά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καλαμαράκια.Αφαιρούμε τα κεφάλια τους και τα ψιλοκόβουμε.Ζεματίζουμε τα καλαμαράκια σε νερό που βράζει για 10 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν.Τα βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν. Τσιγαρίζουμε στο μισό λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μετά ...

Read More »

Κεφτεδάκια φούρνου

Υλικά για 2-4 άτομα 600 γραμμάρια κιμά 2 αυγά 1-2 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη ½ φραντζόλα ψωμί ( 2-3 ημερών) 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κύμινο 1 ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη 1 ποτήρι του λικέρ ούζο Αλάτι Πιπέρι  Εκτέλεση ...

Read More »

Ριζότο με μανιτάρια και ελιές

Υλικά για 2-4 άτομα 1 φλυτζάνι του καφέ καστανό ρύζι 50 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε φέτες 1 πιπεριά 5 ελιές 1 κρεμμύδι αλάτι πιπέρι παρμεζάνα  Εκτέλεση Βάζετε νερό σε μια κατσαρόλα και το αφήνετε μέχρι να βράσει. Μόλις βράσει προσθέτετε ...

Read More »

Πέννες στο φούρνο με τόνο και σάλτσα τυριού

Υλικά για 2-4 άτομα 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο 500 γραμμάρια πέννες 1 κρεμμύδι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο 2 κονσέρβες τόνο στραγγισμένο των 185 γραμμαρίων 500 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας εμπορίου ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος βασιλικός 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ...

Read More »