ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Φόβοι ότι οι τζιχαντιστές θα σταυρώσουν ιερέα σήμερα Μ. Παρασκευή των Καθολικών

Αυξάνονται οι φόβοι για την ζωή του Ινδού καθολικού ιερέα που απήχθη στις 4 Μαρτίου από το μοναστήρι της Μητέρας Τερέζας, που λειτουργεί και ως γηροκομείο, στο Άντεν της Υεμένης.

Στις 4 Μαρτίου τέσσερις ένοπλοι ισλαμιστές τρομοκράτες εισέβαλαν στο μοναστήρι, πυροβόλησαν και εκτέλεσαν εν ψυχρώ 16 άτομα, μεταξύ των οποίων και τέσσερις μοναχές και απήγαγαν τον ιερέα, πατέρα Tom Uzhunnalil.

Το τάγμα των Φραγκισκανών μοναχών του Siessen στο γερμανικό κρατίδιο της Βάδης – Βυρτεμβέργης ανάρτησε μια ανακοίνωση στην σελίδα του στο Facebook την περασμένη Κυριακή και αναφέρει ότι έχει πληροφορίες πως ο ιερέας έχει υποστεί βασανιστήρια και θεωρεί ότι θα σταυρωθεί σήμερα Μ. Παρασκευή των Καθολικών . «Αυτό απαιτεί συντονισμένες προσευχές από όλους μας», αναφέρουν οι μοναχές.

Πάντως, μέλος μοναστηριού στην πόλη Μπανγκαλόρ στην νότια Ινδία, όπου είχε υπηρετήσει στο παρελθόν ο πατέρας Uzhunnalil, δήλωσε στον ινδικό Τύπο ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πού βρίσκεται ο ιερέας και τόνισε ότι όλοι προσεύχονται για εκείνον.

Προς το παρόν καμία τρομοκρατική οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση στο μοναστήρι, αλλά οι τοπικοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι επρόκειτο για τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, παρόλο που στην περιοχή και η Αλ Κάιντα έχει ενεργή δράση.

Σύμφωνα με την χριστιανική ιστοσελίδα Aleteian στο μοναστήρι βρέθηκε χειρόγραφο σημείωμα από μοναχή που ανέφερε πως πέντε νεαροί χριστιανοί Αιθίοπες έτρεξαν στο μοναστήρι και ειδοποίησαν τις μοναχές ότι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους οδεύουν προς την μονή για να τις σκοτώσουν.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.