ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Floyd Mayweather VS Manny Pacquiao: O πιο «ακριβός» αγώνας όλων των εποχών!

Υπάρχουν αμέτρητα παραδείγματα για το πόσο στενά συνδέονται ο αθλητισμός και τα χρήματα και στο Λας Βέγκας αυτή την Κυριακή, αυτή η σχέση θα επιβεβαιωθεί πανηγυρικά για μια ακόμη φορά!

Φρενίτιδα έχει κατακλύσει τα μέσα ενημέρωσης παγκοσμίως, για την λεγόμενη «μάχη του αιώνα», μεταξύ του Floyd Mayweather και του Manny Pacquiao που θα δώσουν «μάχη» στο ρινγκ σε έναν από τους μεγαλύτερους αγώνες πυγμαχίας της τελευταίας 10ετίας.

Η μάχη αυτή αποτελεί ένα από τα πιο προσοδοφόρα αθλητικά γεγονότα στην ιστορία, φτάνοντας το μισό δισεκατομμύριο δολάρια!

Ο Floyd «Money» Mayweather είναι ήδη ο πλουσιότερος αθλητής στον κόσμο. Τώρα ο Αμερικανός διεκδικεί αυτό το Σαββατοκύριακο 200 εκατομμύρια δολάρια για την πάλη του παγκόσμιου τίτλου welterweight.

Graphic of the best paid sports stars, with Floyd Mayweather leading the way

Ο αντίπαλος του Manny Pacquiao, θα πρέπει να είναι ευχαριστημένος έχοντας περίπου 130 εκατομμύρια δολάρια. Ο Φιλιππινέζος τα πάει καλά και έξω από το ρινγκ καθώς έχει υπογράψει πρόσφατα νέα συμβόλαια με τις Nike, Foot Locker, και Nestle.

Pacquiao image on the side of a Philippines airline

Ο αγώνας έχει δημιουργήσει ρεκόρ εσόδων για έναν αγώνα πυγμαχίας. Αλλά ένα μεγάλο μέρος του γεγονότος αυτού οφείλεται στην μεγάλη αναμονή που προέκυψε από τις διαπραγματεύσεις 6 ετών που είχαν να κάνουν με τα χρήματα, τις διαμάχες μεταξύ των δικτύων τηλεόρασης και τις καθυστερήσεις για τον έλεγχο των ναρκωτικών.

O Mayweather Jr παραμένει αήττητος στην καριέρα του αλλά όλοι συμφωνούν ότι ο Pacquiao είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος που έχει αντιμετωπίσει στους 47 αγώνες του.

Οι δύο πυγμάχοι θα ανέβουν στο ρινγκ στις 6:00 τα ξημερώματα της Κυριακής (3/5). Οι πόρτες θα ανοίξουν περίπου 6 ώρες νωρίτερα, αλλά η «μάχη» δεν αναμένεται να ξεκινήσει πριν από τις 6:00.

Infographic of how the finances of the fight break down

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.