ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Φίλαθλοι προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά του νέου νόμου Κοντονή

Πολλές είναι αντιδράσεις σε όλα τα γήπεδα από τους οργανωμένους οπαδούς των ομάδων, αναφορικά με τον τρόπο εισόδου στα γήπεδα στο πλαίσιο του νέου νόμου του Σταύρου Κοντονή.

Ωστόσο, ο μεγαλύτερος σύνδεσμος οπαδών της ΑΕΚ, η Original 21, προχώρησε ένα βήμα… παραπέρα και προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του νέου νόμου.

Σήμερα, η Original 21 γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσής της στη σελίδα της στο Facebook ότι η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατατέθηκε την Πέμπτη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η κάρτα φιλάθλου που μας έχει υποσχεθεί ο κύριος Κοντονής για Πρωτοχρονιάτικο δώρο, (και η προσωρινή διαδικασία της καταχώρησης του ΑΜΚΑ για την αγορά εισιτηρίου) ήταν η αφορμή για να φτιάξουμε μια Πρωτοβουλία αποτελούμενη από Συνδέσμους Οπαδών προκειμένου να δράσουμε από κοινού ενάντια σε αυτό το αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό μέτρο. Είναι μια απόπειρα να βάλουμε στην άκρη τις όποιες διαφορές μας, και να ενώσουμε τις φωνές και τις δυνάμεις μας ενάντια σε ένα μέτρο που προσβάλει την αξιοπρέπειά μας πρώτα από όλα σαν πολίτες, και κατά δεύτερον σαν οπαδούς.

Ενάντια σε ένα μέτρο που, από οπαδούς μας κάνει Αριθμούς ΑΜΚΑ, και παραβιάζει προσωπικά μας δεδομένα. Ενάντια σε ένα μέτρο που μας κάνει να αντιλαμβανόμαστε τους εαυτούς μας σαν “ειδική” κατηγορία ανθρώπων, που χρειάζονται “ειδική” μεταχείριση, “ειδικούς” νόμους, μια “ειδική” κάρτα. Ενάντια σε ένα μέτρο που διαχωρίζει φιλάθλους, ναι φιλάθλους, βάση της κατοχής ή μη μιας κάρτας. Όποιος (θα) έχει την Κάρτα (θα) είναι φίλαθλος, όποιος δεν (θα) την έχει δεν (θα) είναι.

Ενάντια σε ένα μέτρο, που όπως και τόσα άλλα, δεν λύνει κανένα πρόβλημα της βίας στα γήπεδα. Ενάντια σε ένα μέτρο που πραγματικά περισσότερα αρνητικά αποτελέσματα θα έχει παρά θετικά. Όπως για παράδειγμα να αδειάσουν και άλλο τα γήπεδα, κάτι που έχει γίνει σε όποιες άλλες χώρες ισχύει η Κάρτα Φιλάθλου. Ενάντια σε ένα μέτρο που, αν περάσει, ίσως ακολουθήσουν και άλλα, ακόμα πιο ακραία…

Ενάντια λοιπόν σε μια υπουργική απόφαση που από ότι φαίνεται βρίσκει σύμφωνους τους επίσημους φορείς του αθλητισμού, αποφασίσαμε, πέραν των όποιων ΚΟΙΝΩΝ ενεργειών κάνουμε σαν Πρωτοβουλία, να κινηθούμε και νομικά.

Έτσι, την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015 καταθέσαμε, συλλογικά, μέσω συνεργαζόμενων δικηγόρων, αίτηση αναστολής και αίτηση ακύρωσης του συγκεκριμένου μέτρου στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Αναμένοντας την απόφαση του ΣΤΕ, δεν καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια. Προχωράμε από εδώ και στο εξής σε ΚΟΙΝΕΣ ενέργειες στο φυσικό μας χώρο πλέον, στην κερκίδα και στο γήπεδο, ενάντια στο παράλογο και αντιδημοκρατικό αυτό μέτρο. Ήδη, όπως όλοι θα έχετε διαπιστώσει, έχει ήδη σηκωθεί σε πολλά γήπεδα ένα πανό με το ΚΟΙΝΟ σύνθημα “ΚΑΡΤΑ-ΑΜΚΑ-ΦΑΚΕΛΩΜΑ-ΑΦΜ… ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ;”.

Ήταν απλά η αρχή. Θα ακολουθήσουν συντονισμένες ενέργειες μέχρι όσο χρειαστεί. Δηλαδή μέχρι την κατάργηση του συγκεκριμένου μέτρου. Στόχος μας είναι το ΚΟΙΝΟ αυτό μέτωπο, η Πρωτοβουλία των 16 Συνδέσμων που στηρίζουν αυτή την κίνηση, να πλαισιωθεί από όσο το δυνατόν περισσότερους ακόμη Συνδέσμους και οπαδούς…

ORIGINAL 21».

iefimerida.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.