ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Οι πιο φανατικοί οπαδοί του κόσμου- Διανύουν μία απόσταση 650 χιλιομέτρων για να δουν την ομάδα τους (φωτό)

Στην Ελλάδα έχουμε φανατικούς οπαδούς διαφόρων αποχρώσεων. Αγαπούν τρελά την ομάδα τους και την ακολουθούν όπου και αν παίζει. Υπάρχουν, ωστόσο, κάποιοι οπαδοί, που δεν δηλώνουν… τρελοί, αλλά είναι… τρελοί με την ομάδα τους. Ζουν πολύ μακριά από την Ελλάδα, το τοπίο γύρω τους είναι κατάλευκο, η θερμοκρασία σχεδόν πάντα κάτω από το μηδέν και για να βρεθούν κοντά στην ομάδα τους, διανύουν μέσα στο πολικό ψύχος μία απόσταση 650 χιλιομέτρων!

Η Pont Inlet είναι μία κωμόπολη 1.600 κατοίκων, στην περιοχή Νουναβάτ, στο νησί Μπάφιν, του Αρκτικού Κύκλου. Ανήκει στον Καναδά και διαθέτει μία ομάδα Χόκεϊ. Τα μοναδικά μεταφορικά μέσα, είναι snowmobile και τέσσερα τετράτροχα οχήματα.

Για να δουν την ομάδα τους ταξιδεύουν ακόμη και με τα πόδια στο παγωμένο τοπίο, όπου η θερμοκρασία πέφτει στους μείον 25 βαθμούς. Η πόλη έχει δική της ομάδας, όμως η κοντινότερη κατοικήσιμη περιοχή είναι πάνω από 400 χιλιόμετρα. Το ταξίδι διαρκει τουλάχιστον 24 ώρες και χρειάζεται να περάσουν, εκτός από τα βουνά, πάνω από την παγωμένη θάλασσα.

Δείτε μέχρι πού μπορεί να φτάσει η τρέλα για τον αθλητισμό στον μακρινό και παγωμένο Αρκτικό Κύκλο…

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.