ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Πάνω από 80 φάλαινες εξόκειλαν το τελευταίο 24ωρο στη νότια ακτή της Ινδίας

Οι τοπικές αρχές ζήτησαν τη βοήθεια ειδικών από ένα κοντινό θαλάσσιο πάρκο προκειμένου να προσδιορίσουν τα αίτια του μυστηριώδους φαινομένου και να βοηθήσουν τις φάλαινες να επιστρέψουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στον ωκεανό

Περισσότερες από 80 φάλαινες εξόκειλαν το τελευταίο 24ωρο στη νότια ακτή της Ινδίας, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση των αρχών της χώρας. 

Οι φάλαινες-πιλότοι άρχισαν να ξεβράζονται στις παραλίες της χώρας τη Δευτέρα το απόγευμα, ανέφερε στον Τύπο ο Ravi Kumar, ανώτατος αξιωματούχος της κυβέρνησης στην πολιτεία Ταμίλ Ναντού.

Οι διασώστες κατάφεραν να οδηγήσουν τουλάχιστον 36 από τα θηλαστικά πίσω στη θάλασσα, όμως πολλά από αυτά παρέμεναν αποπροσανατολισμένα και έτσι εξόκειλαν ξανά.
Το συγκεκριμένο είδος φαλαινών, όπως εξήγησε, ταξιδεύει σε κοπάδια και η έλλειψη αρχηγού μπορεί να τους δημιουργήσει σύγχυση, οδηγώντας τα στη στεριά.

Οι τοπικές αρχές ζήτησαν τη βοήθεια ειδικών από ένα κοντινό θαλάσσιο πάρκο προκειμένου να προσδιορίσουν τα αίτια του μυστηριώδους φαινομένου και να βοηθήσουν τις φάλαινες να επιστρέψουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στον ωκεανό, αφού κινδυνεύει η ζωή τους.

www.protothema.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.