ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Fair Play από Γιαννιώτη: Ζήτησε να αποσυρθεί η ένσταση που κατέθεσε η ΕΟΕ – «Δίκαιη η νίκη του Ολλανδού», λέει

Τα μέλη της ελληνικής αποστολής στην Βραζιλία κατέθεσαν ένσταση για το μετάλλιο του Γιαννιώτη, προκειμένου να δοθούν δυο χρυσά μετάλλια, και θα περιμένουν την απόφαση των διοργανωτών. Ο ίδιος ο αθλητής, ωστόσο, παραδέχθηκε ότι είναι δύσκολο να γίνει αυτή δεκτή και ζήτησε να αποσυρθεί!

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης εκτίμησε ότι ο αντίπαλός του κέρδισε καθαρά και έτσι παρενέβη, ζητώντας από την Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή να αποσύρει την ένσταση.

 Βουρκωμένος αλλά και πανευτυχής εμφανίστηκε στην κάμερα της ΕΡΤ, δηλώνοντας ότι «δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο το φινάλε, η καλύτερη στιγμή της ζωής μου». Μάλιστα, πρόσθεσε ότι δίκαια ο Ολλανδός του αντίπαλος πήρε το χρυσό.

Ο Έλληνας κολυμβητής δήλωσε πως στα τελευταία μέτρα της κούρσας είχε κλείσει τα μάτια από τον πόνο και την κούραση, λέγοντας πως νιώθει σαν να κατέκτησε το χρυσό. «Στα τελευταία μέτρα είπα στον εαυτό μου: “100 μέτρα είναι, δώσε αυτό που δεν μπορείς να φανταστείς”. Πίεσα πολύ. Έκλεισα τα μάτια και λέω όλα για όλα. Είναι η τελευταία σου ευκαιρία, αξιοποίησέ της και κάνε ό,τι καλύτερο μπορείς. Η αλήθεια είναι ότι είχα κλείσει τα μάτια από την κούραση και δεν είδα την αναπνοή του Ολλανδού. Πήγαμε στη μία χεριά. Δεν μου βγήκε η χεριά και βγήκε του Ολλανδού. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι πραγματοποίησα αυτό που ήθελα, δίνοντας το 110%. Πέρασα δύσκολα τα τελευταία χρόνια, αλλά οι κόποι δικαιώθηκαν», είπε.

«Όπως κάθε αθλητής έτσι και εγώ το ίδιο έχω κουραστεί πάρα πολύ. Ήξερα πως ό,τι μπορούσα θα το κάνω. Ήμουν σε καλή κατάσταση, αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ τον αυτό μου στο βάθρο. Ο πόνος ήταν τόσο έντονος που έκλεισα τα μάτια και πραγματικά όσοι είναι αθλητές το έχουν κάνει αυτό, το ξέρουν. Τα τελευταία μέτρα ήμουν στα κόκκινα. Προσπάθησα για το καλύτερο γιατί γι’ αυτό ήρθα», πρόσθεσε ο Γιαννιώτης, καταλήγοντας για τον τερματισμό: «Το είδα και εγώ στο βίντεο. Δεν μου βγήκε η χεριά. Το κέρδισε δίκαια ο Ολλανδός. Η δεύτερη θέση είναι σαν πρώτη για μένα. Νιώθω απίστευτη χαρά και τα συναισθήματα είναι μοναδικά». 

Ο Γιαννιώτης είπε ακόμα για τον αγώνα του: «Όταν κέρδισα το παγκόσμιο είπα ότι θα κυνηγήσω τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Όταν προκρίθηκα και ήξερα ότι θα κολυμπούσα στην Κόπα Καμπάνα που είναι θάλασσα και είμαι καλύτερος, ήταν για μένα μεγαλύτερο το σπρώξιμο και η θέληση μεγαλύτερη. Όλα λειτούργησαν υπέρ μου και είχα πει μην φτάσω στα τελευταία 100 μέτρα με όλους. Κι όμως, κατάφερα να ξεφύγω και να τερματίσω. Έκανα ένα άνοιγμα λίγο πιο νωρίς. Αυτό που ήρθα να κάνω το έκανα». 

Όσο για το που αφιερώνει το μετάλλιο; «Σίγουρα στον προπονητή μου. Τόσα χρόνια και τόση προσπάθεια σήμερα, ένα πολύ μεγάλο μερίδιο είναι του Νίκου. Στην οικογένειά μου και στη γυναίκα μου. Και σε όλο τον κόσμο που ήταν δίπλα μου. Όλοι με τον καλό τους λόγο μου έδωσαν απίστευτη ώθηση. Είναι δάκρυα χαράς και συγκίνησης. Σήμερα είναι η καλύτερη στιγμή της ζωής μου».

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.