ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ευχαριστήριο μήνυμα του απερχόμενου πρόεδρου Γιώργου Νικολή

Μέσω αυτού του μηνύματος μου ως απερχόμενος πρόεδρος του « Σύλλογος Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Άφαντου – Παναγία Καθολική »  θέλω να ευχαριστήσω  τα μέλη μας, τους δεκάδες εθελοντές μας, τους χορηγούς μας, τους φίλους του συλλόγου μας, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την σημαντική τους υποστήριξη όπως και κάποια τοπικά ΜΜΕ  και ιδιαίτερα την Εφημερίδα η  Ροδιακή για τις δημοσιεύσεις των εκδηλώσεων μας.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον αφαντενο λαό που από την αρχή στήριξε τον σύλλογο μας και το πλούσιο έργο που έχουμε επιτελέσει που είναι προς όφελος όχι μόνο του Άφαντου αλλά και της Ροδου γενικότερα,  όπως επίσης να ευχαριστήσω και τους φιλικούς μας πολιτιστικούς συλλόγους εντος και εκτός Ροδου για την άψογη συνεργασία που είχαμε.

Αρχίσαμε πριν περίπου δυόμισι χρόνια τον σύλλογο μας από το μηδέν σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομικά και κοινωνικά εποχή, όμως με την στήριξη και των ως άνω αναφερομένων μπορέσαμε και καταφέραμε αυτά που προσπαθήσαμε και που με υπερηφάνεια παρουσιάσαμε και στον διοικητικό απολογισμό μας. Όπως σε κάθε κοινωνία όμως έτσι και στην κοινωνία εντος και εκτός  του Άφαντου υπήρχαν κάποιοι μίζεροι και ζηλόφθονοι που με διαφόρους τρόπους προσπάθησαν να μειώσουν το έργο μας και να απαξιώσουν την προσωπικότητα μου ως πρόεδρος του συλλόγου αλλά και τον σύλλογο μας γενικότερα. Δεν τους πέρασε όμως διότι το πλούσιο έργο μας και η στήριξη του κόσμου, είναι  η απάντηση μας στις κακόβουλες προσπάθειες τους. Κάποιος από αυτούς μάλιστα που τυγχάνει να είναι και πρόεδρος της τοπικής ομοσπονδίας πολιτιστικών συλλόγων Ροδου με δημοσίευμα του στα ΜΜΕ συκοφάντησε έμενα, τον σύλλογο μας και μέσω ισχυρισμών στα μηνύματα του, και τον λαό του Άφαντου. Εκ των πραγμάτων λόγο των δημοσιευμάτων αυτού του άτομου, και για να προστατέψω την προσωπικότητα και αξιοπρέπεια μου, όπως και την αξιοπρέπεια του συλλόγου μας αλλά και του άφαντενου λαού, αναγκάστηκα να καταθέσω μήνυση εναντίον του και θα απολογηθεί ενώπιων της δικαιοσύνης.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τα μέλη του συλλόγου μας που στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση ενέκριναν ομόφωνα και με απόλυτη πλειοψηφία τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό του απερχόμενου Δ. Σ. όπως επίσης και για την ομόφωνη έγκριση και στήριξη τους στο να συνεχίσουμε την προσπάθεια που αρχίσαμε και που είναι και προσωπικό μου όραμα, για την δημιουργία της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών και Περιβαλλοντικών Συλλόγων Δωδεκανήσου – Ο « Ταξιάρχης Πανορμιτης »  που κύριο σκοπό έχει να αγκαλιάσει τα Δωδεκάνησα στηρίζοντας και ενδυναμώνοντας τους πολιτιστικούς και περιβαλλοντικούς συλλόγους των νησιών μας όπως επίσης και την τοπική οικονομία και διαφήμιση των νησιών μας.

Αφήνοντας την προεδρία του συλλόγου φυσικά δεν θα μείνω «άνεργος» στον εθελοντισμό διότι εκτός του ότι έχω εκλεγεί σε μια άλλη θέση στον σύλλογο μας, έχω τώρα μπροστά μου να τελειώσω το βιβλίο αφιέρωμα που ήδη έχω αρχίσει, για τους άφαντενους της Γκουμερσμπαχ Γερμανίας, ένα αφιέρωμα που έχει και την στήριξη του δήμου Ροδου, όπως επίσης θα εργαστώ για την ίδρυση ενός νέου συλλόγου, καθαρά φιλανθρωπικού χαρακτήρα που θα συνεργάζεται με φιλανθρωπικές οργανώσεις εθνικής εμβέλειας,  όπως επίσης και ειδικά μετά την ομόφωνη απόφαση της Γ. Σ. του συλλόγου μας, θα συνεχίσω να εργάζομαι για την ίδρυση της ομοσπονδίας που αναφέρθηκα ως άνω.

Τέλος θέλω να δώσω και δημοσίως τα συγχαρητήρια μου στην νέα διοίκηση του συλλόγου μας που απαρτίζεται από τον νέο πρόεδρο τον κ. Σταμάτη Παπανικολα, και τους συνεργάτες τους όπως αυτοί εκλέχτηκαν στην πρόσφατη Γ. Σ. του συλλόγου μας και που θέλουν να προσφέρουν και να συνεχίσουν το έργο του συλλόγου μας και με νέες δικες τους ιδέες συμβάλλοντας στην πρόοδο του πολιτισμού και του περιβάλλοντος στον τόπο μας. Προσωπικά θα βρίσκομαι κοντά τους όποτε με χρειαστούν με τις δυνάμεις που έχω και μπορώ να τους βοηθήσω, στην προσπάθεια τους, μια προσπάθεια που είναι προς όφελος του Άφαντου αλλά και της κοινωνίας και του εθελοντισμού γενικότερα. 

Η βασικότερη κινητήριος δύναμη των εθελοντικών προσπαθειών μου μέχρι τώρα ως πρόεδρος και ως απλός εθελοντής, είναι το ηθικό χρέος που έχουμε της εθελοντικής προσφοράς ώστε να μπορέσουμε να παραδώσουμε μια καλύτερη κοινωνία στα παιδιά μας. Είναι επίσης η αγάπη για την πολιτιστική μας κληρονομιά, το περιβάλλον και γενικά η πρόοδος του τόπου μας και είναι φυσικά και η ιδιότητα μου ως Κοινωνικός Λειτουργός ο οποίος Λειτουργεί για και υπέρ της Κοινωνίας με την έγκριση και στήριξη  του ελληνικού κράτους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σας ευχαριστώ.

 

Γεώργιος Νικολής.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.