ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Έτσι δημιουργήθηκε η κρίση στην Ελλάδα – Δείτε αυτά που μας κρύβουν τα ΜΜΕ!

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, η οικονομική κρίση στην Ελλάδα ξέσπασε εξαιτίας της ασύδωτης σπατάλης των κατοίκων της. Αυτό όμως είναι ένα τεράστιο ψέμα. Οι τράπεζες ήταν αυτές που χρεωκόπησαν τη χώρα ώστε να επωφεληθούν οι ολιγάρχες και οι διεθνείς εταιρείες.

Αυτή η πραγματικότητα δυστυχώς δεν ισχύει μόνο στην Ελλάδα. Το ίδιο ψέμα και τα ίδια βάρβαρα μέτρα λιτότητας έπληξαν την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Ιρλανδία! Το ίδιο κόλπο που χρησιμοποίησαν οι τραπεζίτες και οι ολιγάρχες για να λεηλατήσουν τη Λατινική Αμερική, χώρες της Ασίας και της Αφρικής πριν μερικές δεκαετίες, το εφάρμοσαν και στην Ευρώπη.

Η Ελλάδα δεν κατέρρευσε. Την κατέρρευσαν!

Εν ολίγοις, οι τράπεζες ήταν αυτές που διέφθειραν το πολιτικό σύστημα και οδήγησαν προδότες να δανείζονται ασύστολα ώστε κάποιοι να επωφεληθούν από το χάος και τη μιζέρια ολόκληρων λαών.

Ο πρώτος και κυριότερος λόγος του προβλήματος της Ελλάδας ήταν η «Μεγάλη Οικονομική Κρίση» του 2008, δημιούργημα της Wall Street και των διεθνών τραπεζιτών. Αν θυμάστε καλά, οι τράπεζες είχαν τη φαϊνή ιδέα να δίνουν τοκογλυφικά στεγαστικά δάνεια ακόμη και στην κουτσή Μαρία (που λέει ο λόγος). Στη συνέχεια «πακετάρισαν» αυτές τις οικονομικές ορολογιακές βόμβες και τις πούλησαν ως ενυπόθηκους τίτλους – με το αζημίωτο φυσικά – σε διάφορες οικονομικές οντότητες απ” όλο τον κόσμο.

Συνεργοί σε αυτό το οικονομικό έγκλημα ήταν οι γνωστοί μας οίκοι αξιολόγησης – S&P, Fitch and Moody’s – και οι αστρονομικές αξιολογήσεις τους σε αυτά τα οικονομικά προϊόντα που ήταν καταδικασμένα να πιάσουν πάτο. Πολιτικοί όπως ο Tony Blair πληρώθηκαν αδρά για να πλασάρουν αυτά τα «κατασκευάσματα» σε χώρες της Ευρώπης.Από αυτή την κομπίνα, τόσο η Wall Street όσο και οι τράπεζες έβγαλαν αμύθητα κέρδη.

Δεν σταμάτησαν εκεί όμως…

Η δεύτερη φάση έρχεται όταν αυτές οι οικονομικές ορολογιακές βόμβες «σκάνε», με αποτέλεσμα πολλές τράπεζες να καταρρεύσουν μέσα σε λίγες εβδομάδες. Οι κυβερνήσεις έβλεπαν τις επενδύσεις τους να εξαφανίζονται!

Γύπες όπως η Goldman Sachs και άλλα αρπακτικά επωφελήθηκαν από αυτή την κατάσταση με 3 τρόπους: 1) αγόρασαν άλλες τράπεζες όπως η Lehman για η Washington Mutual για ψίχουλα, 2) η Goldman Sachs και άτομα όπως ο John Paulson (ο οποίος πρόσφατα δώρησε 400 εκατομμύρια δολάρια στο Χάρβαρντ) είχαν ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΣΕΙ ότι αυτά τα χρέη θα «έσκαγαν» και 3) οι τραπεζίτες αυτοί ζήτησαν από τους ίδιους τους ανθρώπους που είχαν λεηλατήσει, να τους σώσουν! Μόνο στην Αμερική έκλεψαν δισεκατομμύρια δολάρια από τους φορολογούμενους πολίτες και τρισεκατομμύρια από την FED.

Στην Ελλάδα, οι εγχώριες τράπεζες έλαβαν πάνω από 30 δισεκατομμύρια από τους Έλληνες φορολογούμενους για τη διάσωσή τους! Στην ουσία οι ανεύθυνες κυβερνήσεις έσωσαν τους τραπεζίτες από το χαμό που οι ίδιοι δημιούργησαν. Αναλογιστείτε το λίγο…

Η επόμενη φάση του σχεδίου είναι όταν οι τράπεζες αυτές αναγκάζουν την κυβέρνηση να κρατικοποιήσει τα χρέη τους. Τα επιτόκια των ομολόγων το 2009 εκτοξεύθηκαν, αναγκάζοντας τη χώρα να δανείζεται με απεχθής όρους.

Από το 2009 μέχρι τα μέσα του 2010 τα επιτόκια των ομολόγων της Ελλάδας τριπλασιάστηκαν, με αποτέλεσμα να γονατίσει η – ούτως ή άλλως προδοτική – κυβέρνηση ενώ οι τραπεζίτες έβγαλαν από την επακόλουθη συμφωνία για το χρέος 110 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι οι τράπεζες ελέγχουν την πολιτική μιας χώρας. Το 2011, όταν ο τότε πρωθυπουργός (Γιώργος Παπανδρέου) της Ελλάδας αρνήθηκε να πληρώσει για τη δεύτερη διάσωση των τραπεζών, αυτοί τον απομάκρυναν με τον τρόπο τους και στη θέση του έβαλαν τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (Λουκάς Παπαδήμος),ΧΩΡΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ! Τι έκανε αυτός ο κύριος; Απλά έβαλε την υπογραφή του σε ΚΑΘΕ έγγραφο που του έδιναν να υπογράψει.

Λίγους μήνες αργότερα, το 2012, το ίδιο κόλπο με τα επιτόκια των ομολόγων «ξαναπαίχτηκε» με αυτά να εκτοξεύονται κατά 50%! Αυτή η οικονομική τρομοκρατία είχε άμεσο αποτέλεσμα: η ελληνική βουλή υπέγραψε το 2ο πακέτο διάσωσης των τραπεζών (μεγαλύτερο από το προηγούμενο).

Και για να καταλαβαίνουμε τι μας γίνεται, μια διευκρίνηση: τα δάνεια των χωρών, δεν είναι απλά δάνεια όπως αυτά που δίνουν στους πολίτες οι τράπεζες. Πάνε «πακέτο» με μια σειρά μη διαπραγματεύσιμων ιδιωτικοποιήσεων στη χώρα που τα λαμβάνει.

Στην τελική φάση του σχεδίου, ξεκίνησε ο βιασμός και ο εξευτελισμός ενός ολόκληρου έθνους υπό το πρόσχημα της «λιτότητας» ή των «μεταρρυθμίσεων». Για ένα χρέος που με το ζόρι μας φόρτωσαν, οι Έλληνες αναγκαστήκαμε να ξεπουλήσουμε δημόσια περιουσία σε αυτά τα λαμόγια. Και όταν λέμε ιδιωτικοποιήσεις εννοούμε Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΡΕΙ ΚΕΡΔΟΣ όπως το νερό, το ηλεκτρικό ρεύμα, τα αεροδρόμια, τα τελωνεία, τις τηλεπικοινωνίες κλπ. Συμπεριλαμβανομένων των αηδιαστικών ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών που καθημερινά μας τρομοκρατούν και μας γεμίζουν ψέματα ότι οι τράπεζες θέλουν να μας «σώσουν»…

Αλλά δε τους έφταναν μόνο αυτά. Είναι τόσο αχόρταγοι που θέλουν να διατάζουν ΚΑΘΕ κίνηση της εκάστοτε κυβέρνησης, σαν να ήμασταν δούλοι τους. «Θέλετε περικοπές στον στρατιωτικό εξοπλισμό της χώρας; ΟΧΙ! Θέλετε να αυξήσετε τη φορολογία στους ολιγάρχες; ΟΧΙ!» Ξέρετε εσείς να έχουν ξανασυμβεί τέτοιες παρεμβάσεις από πιστωτές προς οφειλέτες;

Τι κάνουμε όμως όταν έχουμε φτάσει στο σημείο των διαταγών; Όπως απέδειξε η ιστορία και τα μαθηματικά, τα έσοδα της κυβέρνησης μειώνονται και το χρέος αυξάνεται.Πως το «φτιάχνουμε» αυτό; Με περικοπές! Κόψε τους μισθούς, κόψε τις συντάξεις, κόψε από τις δημόσιες υπηρεσίες και αύξησε τον φόρο στα προϊόντα που επηρεάζουν άμεσα το 99% του πληθυσμού, αλλά ΟΧΙ το υπόλοιπο 1%. Η κατάσταση αυτή τη στιγμή στη χώρα μας είναι χειρότερη από αυτή της Μεγάλης Ύφεσης στην Αμερική το ’30.

Πρέπει να είσαι ψυχοπαθής για να κάνεις τέτοιο οικονομικό Ολοκαύτωμα σε έναν λαό και δυστυχώς με τέτοιους έχουμε να κάνουμε…

Όσο όμως και να μη θέλουν να το μάθουμε, οι λαοί της Ευρώπης μας υποστηρίζουν, προσεύχονται για εμάς και πιέζουν τις κυβερνήσεις τους για εμάς.

Δε τα φάγαμε μαζί κύριοι! ΟΧΙ! ΔΕ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ!

φanpage.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.