ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ – Του Βασίλη Α. Υψηλάντη υπ. Βουλευτή Δωδεκανήσου – Ν.Δ.

   ΕΡΧΟΝΤΑΙ  ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Στις 20 Σεπτεμβρίου, σε μόλις δύο εβδομάδες από σήμερα θα κληθούμε, για τρίτη φορά μέσα σε διάστημα 8 μηνών, στις κάλπες. Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, έσυρε με τη στάση του στο θέμα της εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας τη χώρα σε εκλογές του Ιανουάριο. Πέτυχε, υποσχόμενο τα πάντα στους πάντες μια νίκη, συγκρότησε κυβέρνηση με το κόμμα των ΑΝΕΛ παρόλο το χάος των ιδεολογικών διαφορών σε μείζονα ζητήματα και είχε μια ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία που του επέτρεπε να κυβερνήσει τη χώρα.

Αυτό ήταν το πολιτικό τοπίο που είχε διαμορφωθεί στα τέλη Ιανουαρίου και όλοι    αναμέναμε  το αυτονόητο δηλαδή να κυβερνήσει τη χώρα μας.  Ο κ. Τσίπρας όμως επέλεξε συνειδητά να κάνει αυτό που γνώριζε καλύτερα και που είναι η πάγια τακτική του κόμματός του: να ασκεί κριτική, να αντιδρά σε οτιδήποτε, και κυρίως να μην κυβερνά τη χώρα. Εθισμένος, αυτός και το κόμμα του, επί σειρά ετών στην στείρα αντίδραση, στην άρνηση της πραγματικότητας, προσκολλημένοι σε ιδεοληψίες και στερεότυπα που έχουν καταρρεύσει εδώ και δεκαετίες  έφερε το τέλμα  με  αποκορύφωμα το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Μέσα σε ελάχιστες ώρες παρακολουθήσαμε τη μετάλλαξη – κωλοτούμπα του Πρωθυπουργού-  και την προσαρμογή του ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματικότητα.

Μια προσαρμογή όπως που έχει κόστος και μάλιστα πολύ υψηλό. Η ανικανότητα του Πρωθυπουργού να επιβληθεί στις πάμπολλες συνιστώσες και τάσεις  που συγκροτούν τον ιδεολογικό αχταρμά που αποκαλείται ΣΥΡΙΖΑ, η ατολμία του να πάρει αποφάσεις και να κάνει το αυτονόητο:  να κυβερνήσει, η ομολογουμένη από τον ίδιο έλλειψη πείρας, οι λάθος αποφάσεις  σε συνδυασμό με τις απίστευτες επιλογές προσώπων που ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έκανε – αναφέρω ενδεικτικά Βαρουφάκης, Κωνσταντοπούλου, Λαφαζάνης, Χριστοδουλοπούλου – φουσκώνουν το λογαριασμό που μας περιμένει όλους το προσεχές διάστημα. Ο λογαριασμός αυτός έχει τη σφραγίδα του ΣΥΡΙΖΑ και το ονοματεπώνυμο του Αλέξη Τσίπρα.

Ας πούμε τι έχουμε βιώσει ειδικότερα  εμείς οι Δωδεκανήσιοι το επτάμηνο της πλήρους αποτυχημένης συγκυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου. Συνέβη το μεγαλύτερο πλήγμα στη Δωδεκανησιακή οικονομία. Καταργήθηκαν οι μειωμένοι συντελεστές Φ.Π.Α. στα νησιά μας. Συντελεστές που την περίοδο 2012 -2015 με συνθήκες πολύ χειρότερες η κυβέρνηση Σαμαρά κράτησε και διατήρησε. Η κυβέρνηση Τσίπρα, με τον απίστευτο υπουργό οικονομικών της Βαρουφάκη, παρέδωσε αμέσως τους συντελεστές και χωρίς μια στοιχειώδη αντίδραση. Αναρωτιέμαι τι θα λένε οι τρεις βουλευτές Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ τώρα στις περιοδείες τους  στους συμπατριώτες μας;

Ο λογαριασμός δυστυχώς είχε και έχει συνέχεια. Το δημοψήφισμα και τα capital controls βύθισαν την τοπική οικονομία σε ύφεση και όλοι ξέρουν καλά ότι «χάθηκε»  ολόκληρος ο Ιούνιος, ένας βασικός μήνας  από την τουριστική περίοδο.

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, οι έμποροι, οι εργαζόμενοι στα συναφή επαγγέλματα με τον τουρισμό βιώνουν καθημερινά τα σκέρτσα και τις θεατρικές παραστάσεις του τέως υπουργού Οικονομικών.  Οδηγούμαστε σε εκλογές- εξπρές και χαρακτηριστική είναι η πρεμούρα του πρωθυπουργού και των συνεργατών του να πραγματοποιηθούν στις 20 και όχι στις 27 Σεπτεμβρίου. Εκλογές και προεκλογική περίοδος στην «καρδιά» της τουριστικής περιόδου, για δεύτερη φορά μέσα σε δυόμιση μήνες αλλά αυτά θα κοιτάξουμε τώρα.  Επείγει το συμφέρον του κόμματος.

Ο λογαριασμός και το γνωρίζουν καλά οι κύριοι του Σύριζα έχει συνέχεια και μάλιστα δυσβάσταχτη για όλους μας. «Καίγονταν» για την πραγματοποίηση εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου και όχι στις 27 γιατί γνωρίζουν ότι  στις 23 θα αποσταλούν οι δόσεις του  Ε.Ν.Φ.Ι.Α., του φόρου που θα καταργούσε ο Σύριζα και τον οποίο διατηρεί και παγιώνει. Στις 25 και 28 Σεπτεμβρίου οι συνταξιούχοι θα δουν πετσοκομμένες τις συντάξεις τους, αποτέλεσμα του μνημονίου που έχει τις υπογραφές Τσίπρα – Καμμένου, είναι οι ίδιοι συνταξιούχοι που θα λάμβαναν και την 13η σύνταξη από την κυβέρνηση Τσίπρα.

 Στα τέλη Σεπτεμβρίου θα πληρώσουμε τη δεύτερη δόση της εφορίας που είδαμε πόσο αυξημένη είναι ενώ καθημερινά αγοράζοντας τρόφιμα, ρούχα, οτιδήποτε καλούμαστε να πληρώσουμε Φ.Π.Α. 23% αποτέλεσμα και αυτό της ανικανότητας του κ .Τσίπρα να κατανοήσει ότι ο μέγιστος καθηγητής κ. Βαρουφάκης για το μόνο που ενδιαφερόταν ήταν η προσωπική του προβολή για να ικανοποιήσει την εγωπάθειά του.

Ο λογαριασμός του ΣΥΡΙΖΑ είναι δυστυχώς μεγάλος και πώς αλλιώς θα μπορούσε να είναι όταν επικρατεί ο ερασιτεχνισμός, η ανικανότητα, η ασχετοσύνη. Λογαριασμός που ήδη πληρώνουμε όλοι μας και στις 20 Σεπτεμβρίου  οφείλουμε όλοι μας να τα αναλογιστούμε αυτά και να βάλουμε τέρμα, οριστικό τέρμα στο ψέμα και στο λαϊκισμό.

 

 

του Βασίλη Α. Υψηλάντη

Δικηγόρου

υπ. Βουλευτή  Δωδεκανήσου – Ν.Δ.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.