ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Έρχεται το πρώτο πλωτό γυμναστήριο στο Παρίσι! (φωτό)

Το ερχόμενο καλοκαίρι αναμένεται να κάνει την παρθενική του εμφάνιση στα νερά του πασίγνωστου παριζιάνικου ποταμού ένα επαναστατικό πλωτό γυμναστήριο.
 
Το δημιούργησε το ιταλικό αρχιτεκτονικό γραφείο Carlo Ratti Associati, σε συνεργασία με την εταιρεία καινοτόμων μηχανημάτων γυμναστικής Technogym, το μη κερδοσκοπικό αρχιτεκτονικό οργανισμό Terreform ONE και το ινστιτούτο αστικής ανάπλασης URBEM.
 
Το πλωτό αυτό γυναστήριο θα διαθέτει γυάλινα πάνελ σε όλες τις πλευρές για να απολαμβάνουν οι επιβάτες τη θέα, ενώ όσο αυτοί θα κάνουν γυμναστική, με τη χρήση της τεχνολογίας  ARTIS, της Technogym, η ενέργεια από την χρήση μηχανημάτων του γυμναστηρίου (όπως για παράδειγμα τα ποδήλατα) θα μετατρέπεται σε ηλεκτρική ενέργεια που θα βοηθά το πλωτό γυμναστήριο να κινείται.
 
Παράλληλα μέσα στο 20 μέτρων σκάφος θα υπάρχουν νέας τεχνολογίας οθόνες που θα δείχνουν στους επιβάτες πόση ενέργεια παράγουν με την άσκησή τους και πληροφορίες για τις κλιματολογικές συνθήκες στο Παρίσι αλλά και πληροφορίες για το Σηκουάνα.
 
Το πλωτό γυμναστήριο αναμένεται να αλλάξει την καθημερινή σχέση των Παριζιάνων με το ποτάμι της πόλης και να γίνει και πόλος έλξης επισκεπτών.
 
 
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.