ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Έρχεται το πρώτο εμπορικά διαθέσιμο Jetpack στον κόσμο

Βγαλμένο από ταινίες επιστημονικής φαντασίας θυμίζει το Martin Jetpack, το εντυπωσιακό jetpack της Martin Aircraft που κάνει την εμφάνισή του στην αγορά μετά από 35 χρόνια δουλειάς.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Guardian, το Martin Jetpack βγαίνει στην αγορά του χρόνου και θα πωλείται στην τιμή των 150.000 δολαρίων

Σημειώνεται ότι το Martin Jetpack είναι φτιαγμένο από ίνες άνθρακα και αλουμίνιο, και αντί για πυραύλους (όπως τα jetpacks της Επιστημονικής Φαντασίας) χρησιμοποιεί στροφεία, που κινούνται χάρη σε δίλιτρο βενζινοκινητήρα και μπορούν να σηκώσουν βάρος 120 κιλών.

Παράλληλα, το όλο σύστημα περιλαμβάνει και ένα αλεξίπτωτο για χρήση σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.

Μετά από αρχικές δοκιμές το 2011, μία αναβαθμισμένη έκδοση επιδείχθηκε προσφάτως στο Paris Airshow, που μπορεί να πετάξει για μέχρι 30 λεπτά σε ταχύτητες μέχρι και 74 χλμ ανά ώρα.

Οι πιλότοι θα είναι σε θέση να φτάσουν σε ύψη 1.000 μέτρων, απογειωνόμενοι και προσγειωνόμενοι κάθετα. Αυτή η ιδιότητα θεωρείται ότι θα αποτελέσει το βασικό «selling point» του συστήματος, καθώς σημαίνει πως δεν απευθύνεται μόνο σε εκατομμυριούχους ως άλλο ένα ακριβό «παιχνίδι», αλλά και σε υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης.

www.fpress.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.