Στα χνάρια των ΗΠΑ και άλλων ευρωπαϊκών κρατών θέλει να κινηθεί η κυβέρνηση για την προστασία της φύσης και του περιβάλλοντος.


Όπως αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης στο «Πρακτορείο 104,9 FM», θα δημιουργηθεί «Αστυνομία Φύσης».


«Πρέπει στις προστατευόμενες περιοχές, όπως έχουν στις ΗΠΑ την Αστυνομία Φύσης -θα δούμε πώς θα την ονομάσουμε εμείς- κάτω από τα δασαρχεία, σε όλες τις περιοχές να υπάρχουν αντίστοιχα υπάλληλοι, που μάλλον θα ανήκουν στα δασαρχεία και θα έχουν ανακριτική και εποπτική ιδιότητα, ενώ θα μπορούν και να συλλαμβάνουν τον παρανομούντα, ώστε να μη μείνει κανένα σημείο της Ελλάδας ακάλυπτο ούτε για λαθροθηρία, ούτε για λαθροϋλοτομία, ούτε για υποκλοπή φυτών» τόνισε ο κ. Τσιρώνης.


Όπως τόνισε ο υπουργός, η ελληνική Πολιτεία «δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ ποτέ για τη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών», οι οποίες αντιστοιχούν στο 27% της έκτασης της χώρας.


«Έπρεπε να αναλάβουμε αυτή την ιστορική ευθύνη και ήδη από το Πράσινο Ταμείο δεσμεύσαμε 5 εκ. ευρώ, τα οποίαεκτιμούμε ότι δεν θα χρειαστεί να δαπανηθούν όλα», σημείωσε ο κ. Τσιρώνης, εξηγώντας ότι το 70% των ελληνικών προστατευόμενων περιοχών είναι… τελείως απροστάτευτες.